Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

150 establiments de Rubí ja disposen de la seva pròpia app gràcies al Servei de Comerç L’aplicació, que s’ofereix de forma gratuïta, permet a comerciants, restauradors i empreses de serveis promocionar els seus negocis https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/150-establiments-de-rubi-ja-disposen-de-la-seva-propia-app-gracies-al-servei-de-comerc/@@images/image/preview

150 establiments de Rubí ja disposen de la seva pròpia app gràcies al Servei de Comerç

L’aplicació, que s’ofereix de forma gratuïta, permet a comerciants, restauradors i empreses de serveis promocionar els seus negocis

L'app permet accedir a informació dels comerços de Rubí a través de qualsevol dispositiu mòbil.
L'app permet accedir a informació dels comerços de Rubí a través de qualsevol dispositiu mòbil

150 comerciants, restauradors i empreses de serveis de Rubí ja disposen d’una aplicació per a dispositius mòbils dins la promoció engegada pel Servei de Comerç de l’Ajuntament. Altres 50 establiments també s’han interessat pel projecte i estan a l’espera d’activar la seva app de forma gratuïta.

L’App del Comerç de Rubí permet als comerciants dissenyar una aplicació pròpia per promocionar el seu negoci de forma molt senzilla, a través d’un gestor creat per l’empresa Mostrarium. Totes les apps s’engloben després en una única plataforma que actua com a gran directori dels comerços de la ciutat.

Segons ha explicat el regidor de Comerç, Jaume Buscallà, “és una eina que té molt a veure amb les polítiques de dinamització i els recursos que posem a l’abast dels comerços des de l’Ajuntament. [...] Un pas més que ajuda a la proximitat i la comunicació de la ciutadania amb el comerç de la ciutat”.

L’App del Comerç de Rubí permet als establiments dissenyar i gestionar de forma autònoma la seva aplicació, amb la pròpia imatge corporativa. L’eina dóna la possibilitat d’incloure les dades bàsiques dels comerços ─contacte, horaris i ubicació─, un catàleg de productes, galeries d’imatges, informació sobre promocions i descomptes, i accessos directes a les pàgines web i les xarxes socials dels establiments, entre d’altres. A més, els clients poden rebre notificacions i trucar o enviar missatges als comerços de forma directa.

Totes les apps dels comerços presents en aquesta plataforma es poden localitzar fàcilment a través d’un únic directori on estan agrupades per sectors o bé mitjançant un mapa on es troben geolocalitzades. A més, cada establiment disposa del seu propi codi QR per poder accedir als continguts sense necessitat de conèixer el servei.

Buscallà ha destacat la flexibilitat i la facilitat d’ús d’aquesta nova eina, així com els grans beneficis que pot comportar per als comerciants: “És una eina que està a l’abast de tot el comerç de Rubí. [...] Qui entengui que és avantatjós utilitzar aquesta aplicació serà més competitiu”.

Ja disponible
L’app es pot descarregar ja de forma gratuïta a través de les botigues d’Apple ─App Store─ i Google ─Google Play─ o bé capturant el codi QR disponible al web municipal i a www.rubicomerç.cat. També es pot compartir fàcilment a través de les xarxes socials i el correu electrònic.

L’Ajuntament disposa de 400 llicències gratuïtes per als establiments locals. Per fer-ne ús, només cal trucar al telèfon 93 588 70 00 ext.1448 (de 8 h a 15 h), enviar un correu electrònic a comerc@ajrubi.cat o bé emplenar el formulari en línia que es pot trobar al portal www.rubicomerç.cat. L’únic requisit és tenir una botiga o una empresa de serveis a Rubí, i adoptar el compromís d’actualitzar la informació de l’app amb certa periodicitat.

El Servei de Comerç ha editat un vídeo promocional on es poden comprovar les característiques i els beneficis d’aquesta nova aplicació.