Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

11.471 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí a partir del 12 de setembre El regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, ha participat aquest dimecres a l’acte inaugural del curs, que reuneix les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

11.471 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí a partir del 12 de setembre

El regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, ha participat aquest dimecres a l’acte inaugural del curs, que reuneix les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal

Víctor García Correas, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Víctor García Correas, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El curs escolar 2019-2020 s’ha obert de forma simbòlica aquest dimecres amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal, que enguany s’ha celebrat a l’Auditori d’Els Costals de la població veïna. La trobada ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà Guirado, el regidor d’Infància i Educació de Rubí, Víctor García Correas, i l’inspector en cap del Vallès Occidental, Joan Lluís Forcada Mateo.

Durant el seu parlament, el regidor rubinenc ha agraït als i les professionals de l’educació el seu compromís i, sobretot, la seva actitud: “Tot i els anys d’experiència, teniu intacta la il·lusió per començar el nou curs. I és així perquè sou conscients que teniu a les vostres mans un material molt sensible. Els nens i joves han de ser tractats amb aquesta il·lusió vocacional i innata”. García Correas també ha posat l’accent en la importància de l’educació a l’hora de transmetre coneixements però també de “valors essencials per a la vida”, com la no discriminació, el respecte per la diversitat, l’autonomia personal o la cura del medi ambient.

El representant de l’Ajuntament de Rubí ha aprofitat la presència de la comunitat educativa de la ciutat per reiterar la seva voluntat de col·laboració. Després que el curs passat s’inaugurés finalment l’Institut Torrent dels Alous, García Correas ha assegurat que el consistori segueix treballant perquè l’Escola del Bosc també sigui una realitat: “Estem en converses avançades amb el Departament d’Educació. L’Ajuntament s’ha ofert a aportar el pressupost necessari per a la construcció de l’escola […]. Serà un camí que portarà el seu temps però no defallirem”. En aquesta mateixa línia, el regidor també ha destacat la feina que s’està fent a nivell municipal per ampliar el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol o el compromís de modernització de l’Escola Schola, així com la voluntat del consistori de mantenir i ampliar els vincles amb els centres educatius per tal de seguir impulsant projectes que promoguin valors.

De la seva banda, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà Guirado, ha desitjat que aquest “sigui un curs tranquil […], del qual tots i totes aprenem” i ha afegit: “Des dels ajuntaments hem de contribuir a generar un entorn més enllà de les aules que també incideixi directament i positivament en l’educació dels estudiants [...]. Moltes vegades hem d’anar més enllà si volem donar cobertura a moltes necessitats i mancances que presenta el nostre sistema educatiu”.

L'acte inaugural del curs ha inclòs la conferència Combatem les "fake news" des de l'escola del segle XXI, a càrrec de Nereida Carrillo, periodista i doctora en Comunicació.

11.471 alumnes
El curs 2019-2020 s’iniciarà a partir del 12 de setembre per a 11.471 alumnes rubinencs d’educació obligatòria, segons dades de matrícula provisionals. D’aquests, 8.109 assistiran a centres públics i 3.362 a concertats. 721 infants cursaran P3 i 854 iniciaran la primària.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris ─batxillerat i cicles de formació professional─, s’estima que un miler de joves estudiaran als centres públics de la ciutat.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ mantenen l’oferta de 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre.

Aquest curs 2019-2020 tindrà com a novetats destacades la posada en funcionament de l’Institut-escola Teresa Altet, amb dos grups de 1r d’ESO, així com la incorporació d’una nova línia a l’Escola del Bosc.