Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita guiada "El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy" Visita guiada de cloenda, a càrrec del comissari de la mostra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Visita guiada "El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy"

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Visita guiada de cloenda, a càrrec del comissari de la mostra
.

L'exposició El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza a l'enginy, que acull el Museu Municipal Castell (MMUC) des del 13 de gener, és la continuació de la mostra Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència.

Durant la visita guiada, el comissari de la mostra, Sergi Freixes, explicarà com es va alimentar la població des de la fi de la Guerra Civil (1939) fins al final de l'autarquia (1951) en 10 àmbits temàtics: l'auxili social, l'estraperlo, les cartilles de racionament, l'economia domèstica, etc. L'exposició també vol retre homenatge a totes les famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país.

Durant la visita es recordarà i es descobrirà com en una economia devastada i amb una mà d'obra barata que no podia protestar, moltes famílies havien de sobreviure amb els cupons de racionament i sense els diners necessaris per poder adquirir aliments del mercat negre, que s'abastia de l'estraperlo.

Activitat gratuïta. No cal fer inscripció prèvia.

Etiquetes