Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quin futur espera al cooperativisme? A càrrec d’Ivan Miró i Acedo https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Quin futur espera al cooperativisme?

Activitat suggerida
A càrrec d’Ivan Miró i Acedo
.

Ivan Miró i Acedo és sociòleg i fundador de la cooperativa La Ciutat Invisible, des d’on coordina el Postgrau d’Economia Social i Solidària-Estudis Cooperatius.

Ha participat a la Xarxa d’Economia Solidària, la Fundació Roca Galès, l’Impuls Cooperatiu de Sants o la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, d'on actualment és membre del consell rector. Ha publicat llibres com Les cooperatives obreres de Sants. Autogestió proletària en un barri de Barcelona (1870-1939) (2010), Joan Rovira i Marqués. El cooperativisme obrer i col·lectivista (2014), L’economia social i solidària a Barcelona (2016), Ciutats Cooperatives (2018) o L'Economia Social i Solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics (2020), així com la recent novel·la Els vincles audaços (2023).

El cooperativisme és un model econòmic ideat al segle XIX, però que pot triomfar al segle XXI. Aquest model lliga molt amb els inputs de la nova revolució tecnològica i les formes de producció actuals. El cooperativisme és avui, encara, un model alternatiu a l'economia capitalista actual i no una pràctica obsoleta del passat? Quin futur es pot preveure?

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes