Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protestants. La història silenciada A càrrec de David Casals Vila https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Protestants. La història silenciada

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de David Casals Vila
.

En les últimes dècades i sobretot arran de la Llei de Memoria Històrica s’han anat fent visibles les històries de repressió que van viure tots els col·lectius i persones que discrepaven del que dictava el règim. Franco va imposar la religió única, però al nostre país ja hi havia altres comunitats religioses que foren prohibides i perseguides, entre elles la comunitat protestant.

La repressió franquista és un fenomen àmpliament conegut i estudiat, però subsisteixen encara col·lectius que també van ser reprimits sobre els quals es manté un eixordador silenci. Un d’ells és la comunitat evangèlica de Catalunya, amb presència a casa nostra des de fa 150 anys, que va pagar molt car “no combregar” amb el règim catòlic del general Franco, tot i ser una branca del Cristianisme.

Al finalitzar el documental hi haurà una taula rodona amb Jonatan Navarro i Carles Capó, pastors de l'Església Protestant.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes