Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de la missió: Vitalitat cultural Acte de la Gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030 amb la presentació de la missió 'Vitalitat cultural' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Presentació de la missió: Vitalitat cultural

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Acte de la Gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030 amb la presentació de la missió 'Vitalitat cultural'
.

El 30 de setembre tindrà lloc el vuitè acte de la Gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, amb la presentació de la missió 'Vitalitat cultural', que té com a objectiu promoure els drets culturals per esdevenir una metròpoli més justa, equitativa i sostenible.

A l'esdeveniment s'explicaran diferents projectes actuals que s'estan duent a terme per impulsar la cultura, com ara el projecte PAIC, un procés participatiu per determinar els eixos de la política cultural local.

PROGRAMA 

10 h Introducció a càrrec d'Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB

10.20 h. Taula de Projectes

  • Pla d'acció i innovació cultural – Joan Gallissà, director de l’Àrea de Projecció de Ciutat, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Rubí
  • Manifesta 2024 - Eva Sòria, directora d'Arts Visuals i Innovació de l'ICUB
  • CulturaMENT - Laia Gargallo, cap del Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona
  • Mutare al territori - Marta Esteve, directora general de la Fundació Carulla
  • Apparella't - Eulàlia Buch, cap de l'àrea social de la Plataforma per la Llengua

10.55 h. Intervenció d'Enric Majó, padrí de la missió i actor 

11.10 h. Taula Institucional

  • Moisés Rodríguez, regidor del Servei de Promoció i Dinamització Cultural de l'Ajuntament de Rubí
  • Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB

11:40 h Visita a La Nuu, el festival de fotografia de Rubí

12 h Finalització de la jornada

Sobre la missió

La presència de la cultura en les agendes globals, identificada com a quart pilar del desenvolupament sostenible, així com el rol social que ha tingut durant la pandèmia, palesen la seva influència en la societat i el benestar de la ciutadania. En una metròpoli que es vol innovadora i inclusiva cal garantir l'accés a la cultura, d'acord amb un principi d'equitat, i reforçar així el seu impacte econòmic i social. 

Gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030

Durant el mes de setembre el PEMB celebrarà una gira per les localitats metropolitans de Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Mollet, Mataró, Santa Perpètua de Mogoda, El Prat de Llobregat, i Rubí, amb l'objectiu de donar a conèixer les 8 missions que conformaran el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, la dels 5 milions d'habitants.  

La gira conclourà el 7 d'octubre a Sant Adrià del Besòs, on es durà a terme l'acte de presentació del Compromís Metropolità 2030.