Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Populisme, Autoritarisme i Democràcia Cicle de conferències dels Amics de la UAB https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Populisme, Autoritarisme i Democràcia

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle de conferències dels Amics de la UAB
.

Els països desenvolupats fa temps que viuen una crisi política: els nivells d’insatisfacció ciutadana amb la democràcia no han deixat de créixer. Els partits polítics de centreesquerra i centredreta, que tradicionalment han dominat l’escenari polític, han perdut pes gràcies a l’aparició i la consolidació de forces polítiques populistes i, en alguns casos, autoritàries, com ara al Brasil, als EUA, al Regne Unit, a França, a Espanya, a Polònia o Hongria. Però, què és el populisme? Per què ha sorgit amb tanta força ara? Quina relació té amb la insatisfacció envers la democràcia? La democràcia està en perill?

Aquesta conferència pretén respondre aquestes preguntes, fent referència no només a la crisi econòmica dels últims quinze anys, sinó també als reptes que suposa fer front a la crisi climàtica i al final de l’època dels combustibles fòssils.

John Robert Etherington és professor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona. En afegit, forma part del grup de recerca EUGOV. Va ser el primer grup de Catalunya especialitzat en govern i governança de la Unió Europea. Etherington està especialitzat en integració europea i nacionalismes. En aquest sentit, ha format part de diversos projectes de recerca com “El Parlamento Europeo y la gobernanza de las agencias de la Unión Europea” o “Percepcions de poder dels administradors públics espanyols”.

Per concloure, Etherington destaca la següent cita del filòsof i polític italià Antonio Gramsci: “La crisi consisteix precisament en el fet que el vell s’està morint i el nou no pot néixer; en aquest interregne apareixen una gran varietat de símptomes morbosos”.

Amb el suport de l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí

Etiquetes