Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mar de capses, mar de vides Dia Escolar de la No Violència i la Pau https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Mar de capses, mar de vides

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Dia Escolar de la No Violència i la Pau
.

"Mar de capses, mar de vides"

Cada vida és un contenidor que anem omplint amb experiències i aprenentatges que condicionen les maneres que tenim de relacionar-nos amb les persones i el medi. Aquesta instal·lació col·lectiva reivindica la necessitat del respecte a la vida, de totes les vides, com a base fonamental per a la construcció de Pau.

Els i les artistes han participat en un treball de reflexió sobre la idea de "contenidor d'experiències" i sobre la situació de les persones que viuen en zones de conflicte, des de l’empatia  i visualitzant què pot estar passant fora i dins d'elles. Finalment han representat des de l'abstracció les idees i emocions relacionades amb l'experiència i les vides d'aquestes persones. Així, aquest mar de capses, aquest mar de vides, ens connecta amb la vulneració dels drets fonamentals d’aquestes persones en contextos de conflicte i amb la necessitat de defensar la vida i el respecte cap a elles per avançar en processos de construcció de Pau.

"Mar de capses, mar de vides" és una instal·lació artística col·lectiva formada per una col·lecció de peces realitzades per nens i nenes de 6è de primària de set escoles de Rubí (Escola Schola, Escola Ca n'Alzamora, Escola Mossèn Cinto, CEE de Ca N'Oriol, Escola Ribas, Escola Ramon Llull, Escola Montessori) que han participat en un programa de tallers per a la promoció dels Drets Humans, la Pau i la noviolència impulsat per l'Ajuntament de Rubí en col·laboració amb l'Associació Creart per a celebrar i conmemorar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP).

El resultat d'aquesta experiència artística és una obra col·lectiva concebuda com una peça coral formada per diferents sensibilitats i maneres de veure i sentir. És fruit d'un procés creatiu de tres fases: una primera de reflexió i empatia, una segona de conceptualització i disseny, i una fase final de construcció. Usant el llenguatge dels materials, cada artista ha elaborat el seu propi disseny intentant donar forma a emocions, idees i discursos.

La instal·lació estarà oberta al públic general i a les famílies:

Dimarts 30 de gener de 12.30 a 18 h

Divendres 2 de febrer de 16.30 h a 19 h

Dissabte 3 de febrer de 10.30 h a 13.30 h

Etiquetes