Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les dones i la ciència A càrrec de Cristina Junyent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les dones i la ciència

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de Cristina Junyent
.

Cristina Junyent és Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona. El 2022 ha publicat el llibre Fugir de les Tenebres. Ciència i ciutadania després de la pandèmia en les Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Darrerament també ha publicat dos jocs de llibres per nens amb il·lustracions de Cristina Losantos; el 2021 Tots som parents i Tots som diferents, que van ser guardonats amb el Premi de Divulgació de la Societat Catalana de Biologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans).

En la història de la ciència pràcticament no s’hi troben noms de dones; però si es busquen bé, se les troba. N’hi ha i han fet troballes ben interessants en tots els camps: des de la medicina fins a la història natural o la astronomia. Però és cert que hi ha hagut èpoques en què tenien vetat l’entrada al món científic i universitari. Darrerament es duen a terme campanyes per visibilitzar-les. Perquè, en paraules de la científica Elizabeth Blackburn, premi Nobel de Fisiologia o Medicina el 2009: «Que hi hagi poques dones en ciència no li fa a la ciència cap bé. Les dones i els homes poden ser creatius de diferent manera. La recerca ha de ser capaç de moure’s lliurament i explorar formes de pensar que no són necessàriament evidents des del principi.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes