Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música clàssica, amb perspectiva Cursos, tallers i conferències d'art i pensament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La música clàssica, amb perspectiva

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cursos, tallers i conferències d'art i pensament
.

El cicle versarà sobre la història de la música, centrada en la regió del nord del Mediterrani i les dones que l’han habitat.

Circumscrites, sobretot, en els marges de la història, aquestes xerrades ens ajudaran a entendre com parlar d’història d’una manera més inclusiva, més respectuosa i amb perspectiva, sense oblidar les històries de totes les dones que, des de l’antiguitat fins avui dia, s’han dedicat a crear música i a interpretar-la.

Aprendrem els seus noms, d’on eren i amb qui es relacionaven i, sobretot, escoltarem la seva música.

El temari es divideix en diverses sessions, que s'estiren des de l'antiguitat fins al segle passat i travessen els diferents territoris del nord del Mediterrani, per veure com va ser la creació musical de les dones al llarg dels segles.

Cada sessió se centra en un període concret i majoritàriament també en un territori, posant el focus d'atenció en les diferents creadores que van conviure per dibuixar una imatge més nítida de la creació d'aleshores.

A càrrec de Mar Medinyà, historiadora de l’art especialitzada en música, màster en Musicologia i violoncel·lista

Sessions hivern 2024:
Dijous 18 de gener, 19 h
Dijous 15 de febrer, 19 h
Dijous 14 de març, 19 h

Etiquetes