Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La filla del mar Representació de l'obra d'Àngel Gimerà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La filla del mar

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Representació de l'obra d'Àngel Gimerà
.

Àngel Guimerà i Jorge era fill de pare català i mare canària. Nascut a Tenerife, als set anys es traslladà a Catalunya. Segurament marcat per la pròpia experiència, el tractament del mestissatge en la majoria de les seves obres és notori, ja sigui durant el romanticisme de la seva primera etapa (Mar i cel) com en el realisme de Terra baixa o La filla del mar.

Concretament, a La filla del mar commou la plena vigència del conflicte racial, la sempre complicada acceptació de les diferències per part d'una societat tancada i la impotència que senten les persones estigmatitzades pel sol fet del seu origen, religió o color de pell. Els temps evolucionen, les estètiques canvien, però, malauradament, els prejudicis i la por a la diferència persisteixen, i el tema de fons continua essent tan viu com fa un segle.

El Grup Escènic Casal Popular estem orgullosos d’haver treballat aquest text de referència de les lletres catalanes. Desitgem de bon grat que gaudiu d’una bona estona de teatre i, sobretot, que el muntatge no us deixi indiferents.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Imatges relacionades

Cartell "La filla del mar"
Cartell "La filla del mar"

Etiquetes