Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada Focus Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jornada Focus

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu
.

10-14 h: Fira europea del fotollibre Thousandfold Photobook Fair
Aquesta petita fira del llibre és una proposta nova d’enguany i comença amb el suport d’importants editorial europees com Dienacht, The Angry Bat, The Witty Books, Ediciones Anómalas i Ediciones Posibles, entre d'altres. Amb aquesta nova secció es vol mostrar l’avantguarda fotogràfica europea en format llibre i les editorials que la lideren. El públic assistent podrà mirar, tocar i conèixer la creació fotogràfica i el disseny de llibres més actuals.

La fira europea del fotollibre Thousandfold Photobook Fair està organitzada per l'associació Dienacht.  

11.30-14 h: Activitats fotogràfiques per a tota la família amb El Gra i el col·lectiu La Perversa
Photocall light painting amb El Gra
Aquesta activitat no tracta del típic photocall, sinó que es converteix en una performance en viu i en directe plena de llum, color i sobretot diversió per als participants. Tothom que vulgui podrà tenir la seva experiència light painting al set que estarà preparat a la plaça del Celler i s'emportarà una fotografia de família inoblidable

Les fotos fetes amb aquesta tècnica no són instantànies normals, sinó que consisteixen en fotografies de llarga exposició que es treballen a les fosques creant increïbles fons amb nombrosos efectes i textures de llum, utilitzant diferents llums com espases de leds, neons, llanternes, càtodes, etc.

Quimigrames: fotografia sense càmera amb La Perversa
Aquest activitat està dirigida als més petits i té com a objectiu introduir-los a l’univers fosc i tancat del laboratori fotogràfic analògic. La quimigrafia és una tècnica que utilitza els materials fotosensibles de la fotografia tradicional però que no requereix  d’un espai fosc i que es pot realitzar a plena llum del dia. Els quimigrames són imatges obtingudes sobre emulsions sensibles a la llum i produïdes per l’acció dels agents químics que s’utilitzen durant el procés fotogràfic analògic (revelador, bany d’atur i fixador). Aquesta és una tècnica mixta que produeix imatges combinant procediments i materials propis de la pintura i de la fotografia sense la mediació d’una càmera fotogràfica.

Els nens i nenes participants es trobaran al bell mig d’un laboratori fotogràfic a l’aire lliure i descobriran meravellats l’acció de la llum sobre els nitrats de plata del paper sensible tot realitzant les seves pròpies creacions.

11-14 h: Closer. Visionat de portfolis
Una nova secció del festival dedicada al visionat de portfolis. Els visionadors seran Calin Kruse i Yana Kruse de l’editorial Dienacht, i els fotògrafs Tommaso Parrillo, Matej Sitar i David Molina.

12-14 h. Vermut musical amb DJ Acme and Co
La cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ Acme and Co tot fent un mos o prenent un refrigeri. un espai de refugi i descans per recuperar energies.