Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Hora del conte de 4 a 8 anys: Contes de pomes Contes d'aquí i d'allà per escoltar i badar https://www.rubi.cat/ca/actualitat/agenda/horal-del-conte-de-4-a-8-anys-mon-mon-de-contes/@@images/image/preview

Hora del conte de 4 a 8 anys: Contes de pomes

Contes d'aquí i d'allà per escoltar i badar

Etiquetes

.

En Baldiri i el barret màgic
"Remeno i remeno fins que trobo el que busco. El conte preferit d'un amic quan era petit em va trobar i captivar quan jo ja havia crescut. Li agraden les pomes a en Baldiri, per això quan es troba el barret màgic li demana tenir una pomera al menjador. Què pensaries si arribes a casa d'algú i et trobes una pomera plantada al bell mig del menjador? Un conte que parla d'allò que és important per cadascú, que explica que no tothom és igual, que incideix en la importància de les petites coses que no ho són tant i en el fet que val la pena no deixar de ser un mateix".

Pim, pam, pum poma!
El conte és una narració encadenada i circular amb tot l'aroma de la literatura oral. Ens explica la història de la poma que causa mals de panxa al follet que se la menja, a la bruixa que es cruspeix el follet, al gegant que endrapa la bruixa i així successivament, fins que el darrer devorador, un drac que s'ha menjat al dimoni, fa un rot que retorna el lector a l'inici de la història de la poma. Un llibre per riure, per ser llegit en veu alta, per deleitar-se amb les il·lustracions.

"La meva filla me'l va fer descobrir i l'atzar me'l va fer retrobar en el moment just. Un conte senzill, acumulatiu, amb els personatges típics dels contes... una autèntica joia".

A càrrec d'Ingrid Domingo.