Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2024-04-30 Art, pensament i literatura https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Freud, amb filosofia

Art, pensament i literatura
.

L’obra de Freud, compresa en sentit general —no especialitzat—, és un rerefons polèmic, però ineludible del pensament contemporani.

El vincle entre sentit i interpretació, el lloc de l'Altre en la formació del subjecte, el règim de la ideologia, la comunicació com a paradigma de la intersubjectivitat, la relació política entre pulsions i poder, i altres, indiquen la presència renovada del discurs freudià dins els debats actuals de la filosofia.

Noms com ara Habermas, Derrida, Zizek, Ricoeur o Adorno destaquen com a interlocutors d'un diàleg viu i punyent entre els camins de la reflexió i el fundador de la psicoanàlisi. El nostre objectiu serà introduir-nos-hi amb ganes, perspicàcia i tranquil·litat (és un viatge de fons!).

El curs es dirigeix a persones interessades en el camp de la psicologia, la filosofia o les ciències socials. No hi ha cap requisit previ, tret de la disposició que impliquen en general aquestes activitats.

Les sessions, obertes a la contribució activa dels participants, estan dirigides per Wenceslao Galán, coordinador igualment del Club de Lectures de Filosofia Contemporània.

Etiquetes