Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fòrum obert: La dificultat d’accés a l’habitatge; com ens afecta? Espai de diàleg públic que acull discussions sobre problemàtiques comunitàries o socials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fòrum obert: La dificultat d’accés a l’habitatge; com ens afecta?

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Espai de diàleg públic que acull discussions sobre problemàtiques comunitàries o socials
.

Un Fòrum Obert és un espai de diàleg públic que acull discussions obertes sobre problemàtiques comunitàries o socials, on es facilita l’expressió de diferents posicions i l’escolta entre les persones que hi participen. La metodologia per a desenvolupar els Fòrums Oberts està basada en un enfocament que posa èmfasi en facilitar el diàleg entre la diversitat de posicions que existeix en les nostres societats, com a base per abordar temes complexos i que garanteix que totes les persones puguin expressar-se amb confiança.

Els Fòrums permeten tractar temes complexos facilitant l’expressió d’opinions i creences de les persones que hi participen, perquè es parla de com ens afecta aquell tema o problemàtica. Quelcom que permet entendre postures contraposades -en alguns casos molt allunyades- i diverses respecte a un tema, i ens pot facilitar trobar respostes col·lectives a les qüestions plantejades.

A Rubí hem preparat el fòrum obert La dificultat d’accés a l’habitatge; com ens afecta? Escoltem posicions diverses, una realitat que creiem que afecta moltes persones al municipi. Sigui quina sigui la teva experiència o el teu punt de vista sobre el tema, et volem escoltar. Per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament.

En aquest Fòrum Obert es proposa abordar la temàtica de la dificultat d’accés a l’habitatge, perquè és una problemàtica que afecta de manera greu a moltes persones al municipi. Sent conscients que aquest és un tema estructural, i que hi ha altres temàtiques que estan relacionades amb la manca d’habitatge, com són:

  • Vulnerabilitat davant la situació d’emergència de l’habitatge que viuen moltes persones al municipi de greus dificultats d’accés a l’habitatge.
  • Situació de vulnerabilitat i exclusió que viuen les persones que pateixen diferents eixos d’opressió, per la seva situació econòmica, edat, racialització.
  • Dificultats en la gestió de la convivència, arran de l’ocupació d’habitatges buits per part de persones que no hi tenen accés.

Davant d’aquestes situacions de desigualtat i vulnerabilitat amb relació a la dificultat d’accés a l’habitatge, la proposta que fem és obrir un espai diàleg públic en què poder escoltar les diferents posicions.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Imatges relacionades

Cartell del Fòrum Obert
Cartell del Fòrum Obert

Etiquetes