Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada Focus Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Jornada Focus

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu
.

10-20 h: Fira europea del fotollibre Thousandfold Photobook Fair
Aquesta petita fira del llibre és una proposta nova d’enguany i comença amb el suport d’importants editorial europees com Dienacht, The Angry Bat, The Witty Books, Ediciones Anómalas i Ediciones Posibles, entre d'altres. Amb aquesta nova secció es vol mostrar l’avantguarda fotogràfica europea en format llibre i les editorials que la lideren. El públic assistent podrà mirar, tocar i conèixer la creació fotogràfica i el disseny de llibres més actuals.

La fira europea del fotollibre Thousandfold Photobook Fair està organitzada per l'associació Dienacht.  

12-15 h: Vermut, música i fotografia
La cultura també és oci i lloc de trobada. Entre totes les activitats programades també tindrem temps per escoltar la proposta dels DJ Acme and Co tot fent un mos o prenent un refrigeri. Un espai de refugi i descans per recuperar energies i continuar a la tarda.

13.30 h: Xerrada de Teo Vázquez
El fotògraf ens parlarà del procés de creació de la seva intervenció Els rostres de la ciutat dins La Nuu als barris. 

El rostres de la ciutat és un projecte d’art contextual de situació, intervenció i participació ciutadana que neix amb la voluntat de dur la cultura més enllà del centre de la ciutat.

La Nuu als barris és un acció del mateix festival que s’inicia enguany però amb intenció de ser reproduïda a diferents barris de la ciutat de Rubí, un per cada edició. Aquest any, l’experiència comença al barri de Les Torres.

17 h: Xerrada Identitats vàlides a propòsit de l’exposició d’Isaac Flores
Identitats vàlides és una mostra de l'obra fotogràfica d'Isaac Flores sobre l'escena queer de barcelona. Està configurada per imatges que van de l'any 2018 al 2020, centrades en l'art del drag, el transformisme i la dissidència sexual.

El projecte va prendre forma de manera espontània, no intencionada: l'Isaac Flores s'emportava la càmera analògica en les seves sortides nocturnes del Raval i el «Gaiexample», on va començar a captar les escenes i les persones que configuren el seu projecte. El pas següent, un cop va prendre consciència de la importància d'aquestes imatges, va consistir a realitzar sessions fotogràfiques en exteriors, amb llum natural, aplicant la metodologia de la fotografia clàssica i la fotografia de moda, i combinant diferents formats (digital, analògic i amb càmera Polaroid).

Identitats vàlides busca ser una denúncia i un toc d'atenció contra la intolerància i l'odi que reben les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva forma de ser, d'estimar i d'expressar-se.

El treball va guanyar el Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya convocat pel Centre de la Imatge Inspai.

18 h: Xerrada El realisme especulatiu i l’ecologia fosca de Timothy MortonBruno Latour com a precursor
Xerrada impartida pel filòsof David Gozálvez.

David Gozálvez (Rubí, 1991) és graduat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb menció en filosofia teòrica i pràctica.

Actualment, treballa com a professor de filosofia en un institut i forma part del projecte de divulgació filosòfica Filosofía para pingüinos. Les seves investigacions filosòfiques sempre han girat entorn la frontera simbòlica i la dissolució entre els límits de la natura i la tècnica. El seu interès principal se centra  en les conseqüències epistemològiques, ontològiques, estètiques i polítiques que es deriven de la nostra correlació amb la tecnologia.

19.30 h: Xerrada Diari de Beirut
Conferència del periodista Tomàs Alcoverro sobre la situació actual del Líban. Acte en relació a la instal·lació de la fotògrafa de Beirut Manal Abu-Shaheen.

Tomàs Alcoverro (Barcelona, 1940) és un periodista espanyol corresponsal a l'Orient Mitjà per a La Vanguardia des del 1970. Des del 1970 resideix a Beirut, des d'on ha publicat més de set mil cròniques. Al llarg de tres dècades de presència ininterrompuda a l'Orient Mitjà com a reporter de guerra i enviat especial, Tomàs Alcoverro ha seguit els esdeveniments més importants ocorreguts en aquesta part del món. Entre les seves publicacions, destaquen Espejismos de Oriente, La nòria de Beirut i Un barceloní a Beirut

20.30 h: Xerrada Annemarie Schwarzenbach, un ángel devastado
Conferència a càrrec de Jacinto Antón on ens parlarà de la vida de l’escriptora i fotògrafa i dels seus viatges pels territoris de l’antiga Pèrsia.

Jacinto Antón (Barcelona, 1957) és llicenciat en Periodisme i també en Interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona, va treballar un temps al Teatre Lliure com a ajudant de direcció de Lluís Pasqual. Fa més de 20 anys que és a la secció de cultura del diari El País. Ha protagonitzat la sèrie documental de TVE El reportero de la historia.

El 2009 va publicar el llibre Pilotos, caimanes y otras aventuras extraordinarias, en el qual es recopilen les cròniques aparegudes a l'edició del Diari a Catalunya. Aquell any va rebre el Premi Nacional de Periodisme Cultural que atorga el Ministeri de Cultura.

21.30 h: Recital poètic d’Eva Vaz amb la actuació de la ballarina Ella Reed
Eva Vaz (Huelva, 1972) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Sevilla. Es vincula des de molt aviat a la creació literària. Se l'ha considerat integrant d'un dels corrents poètics més nous que existeixen ara mateix a la poesia espanyola; la denominada "poesia de la consciència” juntament amb Antonio Oriola, Jorge Riechmann o David Gozálvez. El seu darrer llibre publicat és Trabajo sucio.

Ella Reed és una ballarina resident a Barcelona que incorpora a la dansa contemporània pràctiques artístiques que es mouen al marge de l’acadèmia. Una poesia del cos que experimenta amb la bellesa i exigència física d’altres disciplines com el pole dance o les acrobàcies aèries del circ.