Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis Mostra sobre les excavacions arqueològiques de la Draga https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Mostra sobre les excavacions arqueològiques de la Draga
.

L'exposició La revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis que es presenta al Museu Municipal Castell (MMUC) és una versió creada per a la itinerància amb la col·laboració d'Arqueoxarxa. La mostra està comissariada per Antoni Palomo, conservador del Museu d'Arqueologia de Catalunya, i Andrea Ferrer, conservadora del Museu de Banyoles.

L'exposició s'estructura en diferents àmbits que responen a quatre conceptes bàsics: l'emoció (per la descoberta del jaciment el 1990), l'anàlisi (mitjançant peces arqueològiques originals i rèpliques fidels), la interpretació (reconstrucció del que va succeir al poblat durant quasi 400 anys) i la imaginació (representació mitjançant la realitat virtual de com era el poblat i el seu entorn fa 7.000 anys).

Com a recurs museogràfic es presenten sis audiovisuals que presenten les descobertes d'alguns dels objectes més destacats de les excavacions. Mostren també els processos d'elaboració que haurien tingut aquestes peces (una aixa de fusta de roure, un pal cavador de fusta de boix, un anell d'os i un bol ceràmic).

L'últim àmbit està reservat a un espai en què la realitat virtual és la protagonista: el visitant entra en el poblat de la Draga i en el Neolític a través d'un audiovisual que recrea una passejada pel jaciment i el seu entorn.

Etiquetes