Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estimada Sara El documental del mes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Estimada Sara

Aquesta activitat ja ha finalitzat

El documental del mes
.

Amb l'objectiu d'acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques, el projecte El Documental del Mes estrena cada mes una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

A Rubí, El Celler va començar a projectar El Documental del Mes l'any 2014. L'Ateneu continua aquesta iniciativa i acollirà les projeccions mensualment amb l'objectiu d'obrir el documental a nous públics i contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals. Els passis són gratuïts.

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel 40.

Estimada Sara

Un emotiu retrat de la Sara, la primera dona taxista de l'Afganistan. La cineasta Patricia Franquesa captura la força d'una dona poderosa que trenca barreres en una societat marcadament patriarcal. El rostre de la Sara mostra uns ulls brillants, incansables per defensar els drets de les dones i aconseguir allò que semblava impossible. Una inspiradora història d'amistat entre dues dones plenes de vida, un cant a l'empatia i al diàleg entre cultures. El relat circular de la història vital de la Sara gira de la por a l'amor i de l'amor a la por. Un testimoni d'una realitat que ja no existeix.

  • Directora: Patricia Franquesa
  • 2021
  • Espanya, Sèrbia i Noruega
  • Persa, anglès i català (subtítols en català)

 

Cinefòrum

Després del documental comptarem amb la presència de la directora Patricia Franquesa per fer un cinefòrum amb les persones assistents. Tot un luxe!

Patricia Franquesa comença la seva carrera a Tel Aviv treballant amb Heymann Brothers Films i Hilla Medalia. Després d'anys d'aprenentatge, decideix tornar a la seva ciutat natal (Barcelona) i cofunda Gadea Films, produint amb Mexico La Mami de Laura Herrero Garvin. La pel·lícula debut de Patricia com a directora és la coproducció d'Oh Dear Sara amb Sèrbia i Noruega. Actualment, està produint el seu segon llargmetratge documental Ole Mi Coño: My Sextortion Diary amb Mireia Graell.

Etiquetes