Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encara hi ha flors Club de lectura criminal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Encara hi ha flors

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Club de lectura criminal
.

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

Encara hi ha flors, amb Margarida Aritzeta.

Poc podia imaginar-se en Kàputx com s'embolicarien les coses quan va rebre l'encàrrec de desplaçar-se a La Malvasia, una casa a prop del monestir de Santes Creus. La propietària, una arquitecta que vol convertir-la en una casa rural de luxe, li demana que aplegui les llegendes locals sobre bandolers perquè la zona tingui un atractiu turístic nou. Però en aquella casa, encara en obres, ja s'hi han viscut diverses amenaces (rodes punxades, pintades fetes amb sang) i en Kàputx hi trobarà un ambient inquietant, fins i tot fantasmagòric. Qui són l'avi, la mainadera i el nadó que ronden per la casa? Qui és l'home que camina amb una soga a punt? Pot ser que només en kàputx vegi aquells morts? Què hi va passar, a la malvasia? Quins secrets de les famílies que hi van viure perduren fins avui? Cal remoure el passat?

Margarida Aritzeta i Abad (Valls, Alt Camp, 1953).  Entre els anys 2006 i 2010 és directora general d'Acció Departamental al govern de la Generalitat de Catalunya. És membre del Consell de redacció de Serra d'Or, de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, del Centre Català del PEN Club i del secretariat de dones d'aquesta entitat, entre d'altres associacions. Així mateix, del 1995 al 1999 representa l'Associació d'Escriptors a la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes. El 2018 la Generalitat li concedeix la Creu de Sant Jordi per al "qualitat de la seva obra literària". El 2019 substitueix Isabel-Clara Simó com a degana de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). És sòcia de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Etiquetes