Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els càtars, una veu silenciada A càrrec de Jaume Cluet i Llobet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els càtars, una veu silenciada

Activitat suggerida
A càrrec de Jaume Cluet i Llobet
.

Jaume Cluet i Llobet, grau universitari en Turisme, màster en Direcció d'Empreses, grau universitari en Ciències Empresarials i, en els darrers 25 anys, especialista en Turisme Cultural mitjançant l'activitat quotidiana en el sector del Turisme.

Paral·lelament ha desenvolupat diverses tasques com a activista cultural en els camps de la Història, Filosofia i Humanitats i com a conferenciant en diverses entitats culturals i Aules Universitàries de la Gent Gran. També ha estat exercint com a prescriptor i guia cultural de diverses destinacions en diferents països d'Europa, Àsia i Àfrica.

En ple canvi de mil·lenni, a partir de l'Any Mil, i bàsicament entre els segles XI i XIV, un nou moviment religiós va sorgir en diferents llocs de l'Europa medieval que, en base a una renovació del missatge cristià, va esdevenir un notable cas de dissidència envers la teologia imperant de l'església romana. Va ser a Occitània, on els nobles d'un tarannà obert i permissiu, representat pel concepte “paratge” impulsaven una societat brillant, cultural i trobadoresca i alhora es van engrescar amb aquesta nova prèdica cristiana. Malauradament, això va comportar un avenir cruent i terrible, ja que contra aquesta heterodòxia espiritual es va declarar la famosa Croada contra els Albigesos, alhora que va provocar el naixement dels Tribunals de la Inquisició per fer-la desaparèixer definitivament. Curiosament, el Catarisme entronca directament amb el missatge de Jesucrist ja que és fidel seguidor dels textos del Nou Testament al conservar trets característics del cristianisme primitiu amb una característica peculiar i singular basada en una renovada interpretació cristològica de caràcter “gnòstic”. En els primers dos segles de l'inici de l'expansió del missatge cristià, la teologia “gnòstica” provinent dels antics centres mistèrics, hereus de les antigues tradicions espirituals del món antic pagà, també va formar part del “corpus” dogmàtic del cristianisme però tot una sèrie de successives disputes teològiques en diversos concilis de les múltiple antigues esglésies van provocar la desaparició d'aquestes ensenyances hermètiques que tan sols van revifar de nou amb l'arribada de l'Any Mil.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes