Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert de la Coral Antics Escolans de Montserrat Concert de celebració del 75è aniversari (1948-2023) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Concert de la Coral Antics Escolans de Montserrat

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Concert de celebració del 75è aniversari (1948-2023)
.

La Coral d’Antics Escolans de Montserrat va ser fundada l’any 1948 en el si de la Unió Escolans de Montserrat per Leo Massó, Lluís Ximenis i un grup de cantaires ─tots ells antics escolans─, encoratjats pel P. Ireneu Segarra, que va morir el 19 de novembre del 2005, però que en tot moment n’ha estat un important valedor.

La Coral és un cor de veus masculines i, des de la seva creació, ha prestat sempre un màxim interès en la interpretació de música litúrgica, tant en la seva vessant monòdica amb el cant gregorià, com polifònica dels autors més reconeguts, no oblidant tampoc els compositors del romanticisme i la música popular catalana.

Al llarg d’aquests 75 anys d’història ha actuat arreu del país, també a la resta de l’estat i en diverses ciutats d’Europa. Entre els cicles que cal destacar hi ha el Teatre Medieval del Tinell (Barcelona) i més recentment la participació coral en vàries òperes al Gran Teatre del Liceu (L’holandès errant, Billy Budd i Aida). Ha col·laborat ocasionalment amb la Capella de Música i l’Escolania de Montserrat en algunes celebracions litúrgiques. També ha realitzat enregistraments per la televisió i produccions discogràfiques.

Des de l’any 2015, el seu director és en Guifré Canadell.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.