Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cent anys de Ràdio. Els Pioners A càrrec de Jordi Margarit Sanmartí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cent anys de Ràdio. Els Pioners

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de Jordi Margarit Sanmartí
.

Jordi Margarit Sanmartí és periodista col·legiat i president de Ràdio Associació de Catalunya SCCL; director i presentador de programes a Catalunya Ràdio i RAC1; coordinador territorial i cap del Gabinet de Direcció de Catalunya Ràdio; cap d’Inofrmatius de Ràdio Marina/Cadena13; director de Ràdio Rubí i membre fundador d’EMUC (Emissores Municipals de Catalunya).

Premis:

  • Òmnium Cultural de Ràdio (1994)
  • Premi Ateneus de Comunicació (2004)
  • Premi d’Honor de Comunicació (20012) de la Diputació de Barcelona
  • Premi Joan Corominas (2014)

Exposició documental i detallada sobre els protagonistes (ASSOCIACIÓ NACIONAL DE RADIODIFUSIÓ), que l’any 1924 aconsegueixen posar en marxa Rdioa, la primera emissora oficial de Catalunya i l’Estat: EAJ1 RÀDIO BARCELONA. La ingerència del govern de la dictadura de Primo de Rivera. L’obligació forçada (amenaces incloses), d’arribar a un acord amb Unión Ràdio Madrid. La sortida de l’ANR del compromís amb Unión Radio Madrid i la formació de RÀDIO ASSOCIACIÓ DE CATALUNYA d’acord amb els plantejaments de bastir un nou mitjà de comunicació al País, en català i amb afany catalanitzador. El desenvolupament de RAC. Guerra Civil i tancament forçat de l’emissora per la dictadura de Franco.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes