Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anaïs Nin: Diaris Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Anaïs Nin: Diaris

Aquesta activitat ja ha finalitzat

Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors"
.

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària, llibretera a l'Ombra i professora associada del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És doctora en teoria de la literatura i literatura comparada amb una tesi sobre els assaigs de Gabriel Ferrater. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

En aquest cicle de conferències sobre literatura discutirem sobre els papers íntims dels escriptors i els problemes que els envolten.  Ens acostarem a nou escriptors a partir dels seus diaris, i analitzarem la seva relació amb els textos en primera persona.

Anaïs Nin: Diaris

Els diaris d'Anaïs Nin són un dels papers privats més cèlebres de la literatura universal. En aquest text, Nin reflexiona sobre la intimitat i el sexe d'una manera explícita. Analitzarem quina relació hi ha entre els seus diaris i els seus textos de ficció, i veurem quina imatge volia projectar l'escriptora en aquest diari. 

Etiquetes