Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abracadabra, pota de cabra! Bruixes i estris a l'Època Moderna A càrrec de Montserrat Jiménez Sureda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Abracadabra, pota de cabra! Bruixes i estris a l'Època Moderna

Activitat suggerida

Aquesta activitat ja ha finalitzat

A càrrec de Montserrat Jiménez Sureda
.

Montserrat Jiménez Sureda és professora titular d’Història Moderna a la Universitat Autònoma de Barcelona, on aquest curs ha ensenyat Història de la Dona i Grans Temes de la Història. Entre les seves publicacions destaquen Manual d’Història de la Dona; Les bruixes. Del feminicidi històric a la icona social; Les dones i les professions sanitàries al llarg de la història i Mariposas, brujas, conjuros, doncellas y caballeros andantes. Ens explicarà què s’entenia per una bruixa a l’Època Moderna i quins eren els seus presumptes poders, els elements de què es servia per a les seves accions, les paraules que se li atribuïen i els indrets que visitava. Enumerarà alguns dels pobles catalans que han perseguit bruixes i farà una cronologia de les caceres, també descriurà l’ofici dels que es dedicaven professionalment a caçar-les.

L'Ajuntament ofereix aquest espai web a les entitats, comerços i partits polítics de la ciutat perquè puguin fer difusió de les activitats que organitzen al municipi. És responsabilitat seva que la informació publicada sigui correcta i veraç.

Etiquetes