Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1a edició Comunitats Rubí Brilla L’Ajuntament de Rubí busca 10 comunitats veïnals que vulguin participar en la prova pilot “Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia”. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

1a edició Comunitats Rubí Brilla

L’Ajuntament de Rubí busca 10 comunitats veïnals que vulguin participar en la prova pilot “Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia”.

 

El projecte té com a finalitat establir un mètode de treball per promoure l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables a les comunitats de veïns de Rubí. Aquesta iniciativa preveu:

  • Estalviar energia, emissions de CO2 i diners. Aconseguir una comunitat sostenible.
  • Millorar el confort i la qualitat de vida de les persones que viuen en els edificis que hi participin.
  • Empoderar energèticament els seus propietaris.
  • Incrementar el  valor patrimonial de l’edifici.
  • Augmentar les possibilitats de venda o lloguer dels seus habitatges.
  • Allargar la vida útil de l’edifici.

El projecte està dividit en diferents etapes, tal com es mostra a la imatge següent. És la comunitat, una vegada disposi de tota la informació, la que decidirà el pas a l'etapa següent:

 

etapes catala.2.PNG

 

L'ETAPA 1, Diagnosi i simulació, inclou:

  • Tallers virtuals de formació en estalvi energètic i econòmic.
  • Estudi per a habitatge d’optimització en la contractació.
  • Estudi per a comunitat d’optimització en la contractació de les zones comunes i simulació de l’estalvi energètic, d’emissions i econòmic per a la implementació de mesures d’eficiència energètica i energies renovables.

 

Quin cost té?


La participació en el projecte no té cap cost.

Moltes de les propostes plantejades a la ETAPA 1 no requeriran d’inversió econòmica; no obstant, hi haurà accions com, per exemple, la possible implementació d’un sistema solar per a l’autoconsum o la millora de l’aïllament de la façana, que efectivament necessitaran d’inversió econòmica per part de la comunitat durant l'ETAPA 4, tot i que aquesta inversió estarà vinculada a les subvencions i al finançament amb condicions molt favorables.

El projecte “Comunitats Rubí Brilla” gira sempre entorn de l’estalvi econòmic, i aquest estalvi ha de permetre finançar les accions executades durant l'ETAPA 4, de manera que el ciutadà pugui estalviar des del minut zero. Així doncs, tal com mostra el següent gràfic, una part d’aquest estalvi servirà per cobrir el cost de la inversió durant els anys que duri el finançament, mentre que el mateix estalvi resultarà net per a la comunitat quan el període de finançament finalitzi i quedi coberta la inversió:

 

financament catala.PNG

 

Hi haurà ajudes?


Sí, més enllà de la realització del projecte, actualment l’Ajuntament ofereix una bonificació del 50% de l’IBI per a la implementació d’un sistema d’autoconsum. D’altra banda, per a la segona meitat de l’any hi ha prevista una nova convocatòria PAREER, subvenció destinada a accions de rehabilitació energètica. Finalment, l’Institut Català de Finances (ICF), juntament amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC), ha obert una línia de finançament per a projectes de rehabilitació destinada exclusivament a les comunitats de propietaris.

 

Què he de fer per obtenir més informació?


A la capçalera d'aquest apartat, tens a la teva disposició el vídeo de la 1a sessió informativa que va tenir lloc el passat 27 de maig. D'altra banda, en aquest document hi trobaràs tota la informació ampliada. Finalment, et convidem a assistir a la sessió "Precs i preguntes" que tindrà lloc el proper 10 de juny a les 18 hClica aquí per inscriure't-hi.

 

Què he de fer per participar-hi?


Un cop hagis assistit a la reunió informativa del 27 de maig, si tant tu com la teva comunitat voleu participar en el projecte, haureu d’emplenar el full de sol·licitud adjunt. De totes les sol·licituds s’escolliran aquelles 10 que, sota criteris estrictament tècnics, es considerin idònies per a la prova pilot. Data límit per a la recepció de sol·licituds: 22 de juny de 2020. 

Clica sobre la imatge per descarregar-la i compartir-la amb el veïnat:

 

Comunitats_Rubi_Brilla_cartell.jpg

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0