Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de la Terra Dissabte 22 de 10 a 14 h. a les places Pearson i Nova Estació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fira de la Terra

Dissabte 22 de 10 a 14 h. a les places Pearson i Nova Estació.

Fira de la TerraTorna la Fira de la Terra amb el tradicional mercat i les seves a ctivitats per atots els públics. Hi trobaràs representants de la ramaderia i la pagesia de Rubí i alguns dels establiments verds que ens permeten fer un consum més responsable a la ciutat. A més, t’esperen interessants propostes organitzades per algunes de les entitats i els serveis de la ciutat en què mostren el seu compromís ambiental.

 

El Mercat de la Fira

Exposició i venda de productes agrícoles de la ciutat, productes ecològics, d'horticultura i plantes produïdes al viver de la Font del Ferro. A la part d'artesania trobaràs productes de proximitat elaborats amb matèries primeres naturals com el cotó, la llana, la cera d'abelles, l’argila, la fusta... i d'altres amb materials reciclats. 

Hi participen: Associació cultural Sant Galderic, Casa da Fabi,Francesc Bancells Borràs, Gàbia del Berlín, Gosexpress, L'Artesana, La Bona Fruita, Més que te i Mor Wines.

 

Tast de vins autòctons i ecològics
De 12 a 12.30 h
Antiga Estació

Vine a degustar vins ecològics, sense additius i d’agricultura biodinàmica de proximitat mentre descobreixes les tècniques d’elaboració més ancestrals, com les gerres de fang o el brisat.

Activitat adreçada a públic adult.

Donat que les places són limitades, cal inscripció prèvia a l'activitat.

Hi col·labora: Mor Wines.

 

Taller de pintura rupestreTaller de pintura rupestre
A partir de les 11 h

Des de temps immemorials l’ésser humà s’ha comunicat a través de l’art. L'art rupestre utilitzava els elements que tenia més a l’abast. Les roques, els minerals, el carbó... eren els seus pigments, mentre que les plomes, els pals o fins i tot els mateixos dits, feien de pinzells. Partint d'aquests mateixos elements, crearem la nostra pròpia obra d'art amb l’única excepció que el paper substituirà la paret de la cova.

Hi col·labora: Associació cultural Sant Galderic.

 

Mesurem amb energia
A partir de les 11 h

Rubí Brilla es mourà per la Fira per mesurar el consum d’energia, el soroll, la temperatura, la il·luminació i la radiació solar. Aprendrem a interpretar les dades recollides per treballar el canvi d’hàbits cap a l’estalvi i l’eficiència energètica.

Hi col·labora: Diputació de Barcelona.

 

Cada gota compta

Pintant i retallant, aprendrem com petits gestos de la nostra vida quotidiana relacionats amb el cicle de l’aigua poden tenir un gran impacte per a la cura del planeta.

 

Un hotel d’insectes a casaUn hotel d’insectes a casa

Construeix el refugi a diverses espècies d’insectes i aràcnids, que són els responsables de pol·linitzar les flors i controlar les plagues. 

 

Ballem!

Taller de danses en el qual ens divertirem tot ballant i movent el cos al ritme de la música d'arrel catalana.

Hi col·labora: Esbart dansaire de Rubí.

 

A Rubí, fem compostA Rubí, fem compost

Tens hort o jardí? Porta una bossa i recull compost, un adob natural per les plantes que és el resultat de la transformació de les restes orgàniques que llencem al contenidor marró.

Rubiclak

Mostra de l’activitat del projecte Rubiclak.

Hi col·labora: APDIR.

 

Taller reciclatgeReciclatge de residus plàstics i de vidre

La teva ampolla de plàstic pot esdevenir un objecte original. Aprendrem a fer un hort de plantes aromàtiques tot reutilitzant ampolles de plàstic, però també farem gerros, testos, hivernacles, regadores...

Hi col·labora: Associació cultural Sant Galderic.

 

La granja d’animals

Mostra d’una de les activitats ramaderes de la ciutat 

Hi col·labora: Joaquim López, del sector granger de Can Balasch.

 

Assessorament energètic gratuïtAssessorament energètic gratuït

Porta les teves factures de gas i/o electricitat i t'ajudarem a entendre-les i a reduir-ne el cost. Des de Rubí Brilla també et podem assessorar sobre plaques solars, mobilitat elèctrica i/o compartida i altres dubtes energètics que puguis tenir.

 

Els Tres Tombs

Vine a conèixer l’entitat que organitza la Festa dels Tres Tombs a Rubí. Un reconeixement als animals que antigament eren considerats com una eina de treball, necessaris per a les feines del camp, i que amb el pas dels anys han donat pas a tractors i altres maquinàries.

Hi col·labora: Societat Sant Antoni Abat

 

Racó de llibres de naturaRacó de llibres de natura

La Biblioteca Mestre Martí Tauler ofereix un espai chill-out per als amants de la lectura dedicat al medi ambient.

  

La Trocalleria

Vine a intercanviar objectes que ja no necessites, però que es troben en bon estat, per altres que han donat altres ciutadans. A la Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar!

Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica aquí per a més informació.

 

Llegim la riera de RubíLlegim la riera de Rubí

Llegim la riera de Rubí és un projecte que es fonamenta en la ciència ciutadana a través de la recerca participativa a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals, Anoia i Cardener, per afavorir el coneixement d’aquest espai i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Se centra en el coneixement de la qualitat de l’aigua, la qual cosa ha de permetre la generació de noves dades, la recerca i la interpretació de la informació. El grup de participació de ciència ciutadana de Rubí ens informarà dels resultats obtinguts pel que fa a la qualitat de l’aigua i hi haurà un taller per a infants on podran dibuixar els macroinvertebrats presents en les aigües de la riera de Rubí.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

17
1