Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de la Terra Dissabte 20 de 10 a 14 h, a l'avinguda Barcelona, la plaça Pearson i la plaça Nova Estació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fira de la Terra

Dissabte 20 de 10 a 14 h, a l'avinguda Barcelona, la plaça Pearson i la plaça Nova Estació.

Torna la Fira de la Terra amb el tradicional mercat i les seves activitats per a tots els públics. Hi trobaràs representants de la pagesia de Rubí i alguns dels establiments verds que ens permeten fer un consum més responsable a la ciutat. A més, t’esperen interessants propostes organitzades per algunes de les entitats i els serveis de la ciutat en què mostren el seu compromís ambiental i la presència de la unitat mòbil de Ràdio Rubí, que s'ocuparà de l'ambientació musical de la fira.

 

Vine a la caseta del Punt d'informació i inscriu-te a les activitats de la setmana que encara tinguin places disponibles.

 hexàgon-joves.png

Racó de llibres de natura

La Biblioteca Mestre Martí Tauler, ofereix un espai Chill-out per als amants de la lectura, dedicat al medi ambient.

 

Abelles amigues

Saps com són les abelles? Com viuen? Per què són importants i quins perills les amenacen? Fes la foto al QR del mural i ho descobriràs.

Hi col·labora: Escola Pau Casals

 hexàgon-joves.png

Tallers de reciclatge 

Farem diferents manualitats de reciclatge amb gran diversitat de materials (ampolles de plàstic, taps de plàstic, CD's, roba, taps de suru,...), per donar una segona vida a aquests materials en el nostre entorn més immediat. Crearem jocs de taula, hivernacles, testos per plantar diferents tipus de plantes, imants per la nevera i molt més!

Hi col·labora: Associació cultural Sant Galderic de Rubí

 

Taller de punts de llibres

Descobreix l'art dels punts de llibre! Amb farina, aigua i molta imaginació, crearem dissenys propis utilitzant materials com paper reciclat i figures de papiroflèxia. Uneix-t'he per gaudir d’aquesta experiència creativa única!

Hi col·labora: Associació cultural Sant Galderic de Rubí

 hexàgon-joves.png

Joc de l'aigua

El Joc de l’Aigua, és un joc dissenyat per Enginyeria Sense Fronteres amb varies comunitats rurals de Francisco d’Orellana (Equador). L’objectiu del taller i del joc és aprendre sobre els diversos usos de l’aigua i reflexionar sobre la importància de l’aigua a la nostra vida, i com aquest bé tan valuós per l’ésser humà es pot veure amenaçat per la contaminació o el canvi climàtic.

Hi col·labora: Enginyeria Sense Fronteres

 

Rubiclak

Mostra de l’activitat del projecte de reciclatge d'oli de Rubiclak.

Hi col·labora: APDIR.

 

Una instantània amb el "Guapu"

Vine a fer-te una foto amb l'emblemàtic cavall de cartró a l'estil dels antics traginers.

Hi col·labora: Societat Sant Antoni Abat

 hexàgon-joves.png

Coneix el projecte Llegim el riu

Vols conèixer més sobre l'entorn natural que ens envolta? Saps que és un sírfid o si hi ha sangoneres a la Riera de Rubí? I com és una larva de mosquit? Vine a la parada del projecte Llegim el Riu i t'ensenyarem tot de curiositats dels bitxets que viuen a la nostra Riera de Rubí!

Hi col·labora: Projecte Llegim el riu

 

De la terra al cabàs sense envàs

Quan la fruita i verdura és de proximitat i tenim relació directa amb el pagès que la conrea, és fàcil fer servir mitjans de transport en envasos reutilitzables, que ens fan lliures dels embolcalls d'un sol ús. Si a més la fruita és ecològica, tant la terra com nosaltres en sortim beneficiats. Vine a conèixer com comprar productes ecològics de proximitat sense envàs a la cooperativa TocaTerra. 

Hi col·labora: Cooperativa de consum conscient TocaTerra

  

hexàgon-joves.pngLa catifa natural

Participa en la catifa de carrer amb elements naturals! Uneix-te a crear una obra d'art comunitària, escull els materials i col·labora en la creació d’una catifa que et portarà fins a la fira.

 

La ciutat dels residus

Construirem una ciutat única, explorant el concepte de residus en  entorns com l'escola, la casa, la cafeteria... Descobreix quins residus es generen en cada espai, on  dipositar-los i com poden convertir-se en productes nous mitjançant el reciclatge. Una experiència educativa divertida que destaca la importància de la reducció i la recollida selectiva. 

Hi col·labora: Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental

hexàgon-joves.png 

La Trocalleria

Vine a intercanviar objectes que ja no necessites, però que es troben en bon estat, per altres que han donat altres ciutadans. A la Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar!

Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica aquí per a més informació.

 

El Mercat de la fira

Exposició i venda de productes agrícoles de la ciutat, amb productes ecològics, hortícoles i plantes del viver de la Finca Font del Ferro.

Hi participen: Associació cultural Sant Galderic de Rubí, Bancells Borràs, Biopompas, Casa da Fabi, Finca Font del Ferro, La Bona Fruita, Més que té, Mor Wines i Natur Salut. 

 hexàgon-joves.png

Més Arrels - Can Balasch

Vine a conèixer les noies que fan possible el projecte Més Arrels de la masia Can Balasch!

Hi col·labora: Projecte Més Arrels - Masia de Can Balasch

 hexàgon-joves.png

A Rubí, fem compost

Tens hort o jardí? Porta una bossa i recull compost, un adob natural per les plantes, que és el resultat de la transformació de les restes orgàniques que llencem al contenidor marró.

 

Mercat d’artesania local

El mercat ofereix productes d’elaboració artesanal,  amb materials de proximitat,  matèries primeres naturals (cotó, llana, cera  d'abelles, argila, fusta, pedra...) i d'altres materials reciclats. Una oportunitat per conèixer tècniques artesanals, de reutilització de materials i adquirir productes d'ús quotidià de gran qualitat i creativitat. 

Hi col·labora: Associació cultural Sant Galderic.

 hexàgon-joves.png

Ballem!

Taller de danses en el qual ens divertirem tot ballant i movent el cos al ritme de la música d'arrel catalana.

Hi col·labora: Esbart dansaire de Rubí.

 

L'aigua és un bé escàs i cada gota compta!

En estat de sequera és important fer un ús responsable de l'aigua. A través de jocs i manualitats,  veurem com petits gestos quotidians poden suposar molt. Dona-li a l'aigua un ús essencial!

Hi col·labora: AGBAR

 hexàgon-joves.png

Un hotel d'insectes a casa

L’equip de medi natural t’ajudarà a construir un refugi a diverses espècies d’insectes i aràcnids, que són els responsables de pol·linitzar les flors i controlar les plagues. 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

22
3