Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Biodiversitat a Rubí Activitats que tenen com a comú denominador la descoberta dels éssers vius que habiten a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Biodiversitat a Rubí

Activitats que tenen com a comú denominador la descoberta dels éssers vius que habiten a la ciutat.

hexàgon-família.pngDel 22 al 30 d'abril 
L’espiell de la fauna de Rubí
Activitat virtual

Recull de vídeos en els quals pots veure animals tan peculiars com cabirols, guineus o toixons. Són bèsties que viuen a Rubí, molt a prop nostre i que no podem veure amb facilitat, però quan se senten tranquil·les surten dels seus caus i fan vida allunyades del soroll i el rebombori quotidià de la ciutat.

 Mira els vídeos aquí  

Hi col·laboren: @enxampatsalbosc amb els vídeos i Rafel Bosch, de Rubí d’Arrel, amb els textos.

 

Dimecres 26 de 17 a 19.30 h
Recol·lecció i cuina de plantes oblidades
Masia de Can Serra

Vivim envoltats de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del balcó, als parcs, als camps de conreu… Tot i així, la major part de nosaltres no sabem quines són aquestes plantes i quins en són els usos. Són plantes oblidades: espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podrien ser emprades per a un gran nombre de finalitats quotidianes, però que tanmateix desconeixem per complet. 

T’oferim una oportunitat única per conèixer aquestes plantes i els seus usos, i per entendre com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible. En aquesta activitat podràs aprendre a identificar-les i participar en un tast de cuina de plantes oblidades. Tant si t'entusiasma la botànica com si no saps reconèixer ni tan sols un enciam, t’ajudarem a descobrir que un nou model de producció, distribució i consum d’aliments és possible.

Activitat adreçada a públic adult.

Donat que les places són limitades, cal inscripció prèvia a l'activitat.

 

hexagon-airelliure.pngDissabte 29 de 8 a 11 h
Jornada d’anellament científic d’aus
Punt de trobada: Avinguda de Rubí amb carrer de les Valls

Mentre es du a terme l’activitat d’anellament es mostraran les diferents espècies d’aus que habiten al medi natural de la ciutat i n’explicarem els costums biològics. 

Lliure accés a l’activitat en qualsevol moment dins de la franja horària indicada.

Hi col·labora: Grup Ornitològic Cristatus.

 

Diumenge 30 d’11.30 a 13 h
Descobrim les abelles i vespes de Rubí
Punt de trobada: horts urbans de Cova Solera

Encara que ens puguin semblar iguals, a la ciutat tenim una gran diversitat d'abelles i vespes que desenvolupen una tasca importantíssima en l'equilibri del planeta. Identifica-les, descobreix com viuen i com es reprodueixen i aprèn a protegir-les.

Donat que les places són limitades, cal inscripció prèvia a l'activitat.

Hi col·labora: José Luís Romero, naturalista.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
0