Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ecoformació Ecotallers i vídeos formatius per aprendre a cuidar el medi ambient. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/diadelaterra/programacio/ecoformacio/@@images/image/preview

Ecoformació

Ecotallers i vídeos formatius per aprendre a cuidar el medi ambient.

Dia de la TerraDijous 22 d’abril de 18 a 19.30 h
Taller de xampús i condicionadors sòlids
Aula virtual

Per què hem d’utilitzar productes naturals per tenir cura de la pell i dels cabells i del medi ambient? Inscriu-te en aquest taller i aprèn a confeccionar el teu propi xampú i condicionador de cabells. 

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades. 

 

Dissabte 24 d’abril a les 16 h
Taller solar d'energia fotovoltaica d'autoconsum en directe a l’exterior
Aula virtual

Coneix com es comporta un equip solar fotovoltaic en règim d'autoconsum sense bateria. Al taller es mostrarà la possibilitat de l’autoconsum compartit/col·lectiu, així com la importància social i econòmica que obre aquesta oportunitat. La fotovoltaica compartida es presenta com una oportunitat perfecta per reconquerir els terrats i la importància que aquests espais comuns tenen en la dinamització comunitària i en l’empoderament energètic.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

Hi col·labora: Rubí Brilla i Intiam Ruai.

  

Dia de la TerraDilluns 26 d’abril de 17 a 19 h
Taller de paper reciclat
Espai jove Torre Bassas (carrer de Sabadell, 18) 

Descobreix els passos per crear paper reciclat casolà a casa teva i els avantatges mediambientals d’usar-ne: reduïm el consum d’aigua, energia i la tala d’arbres. 

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a www.rubijove.cat. Aforament limitat.

Hi col·labora: Fridays for Future Rubí.

 

Dimarts 27 d’abril d'11.30 a 12 h
Taller d'identificació d’espècies vegetals autòctones
Aula virtual

Vivim en un clima privilegiat, el mediterrani, on totes i cada una de les plantes hi viuen adaptades. Coneixerem, gràcies als treballadors del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro, algunes de les espècies que tenim a tocar de casa.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

Hi col·labora: Centre Especial de Treball de la Font del Ferro.

 

Dimarts 27 d’abril de 18 a 19.30 h
Taller d’hort a les terrasses i balcons
Aula virtual

Coneix com aprofitar els petits espais exteriors de casa per crear un hort. I si ja tens un hort d’aquest tipus, comparteix la teva experiència, i aprofita aquesta formació per ampliar coneixements amb el consell d’un expert. Et sorprendrà la gran varietat d’horts urbans que es poden crear.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

 

Dimecres 28 d’abril de 12.30 a 13 h
Posa color al teu balcó
Aula virtual

Amb la vostra creativitat, les plantes i els consells de la Font del Ferro, l’equip del Servei Ocupacional d'Inserció us convida a transformar l'espai del vostre balcó, terrassa o safareig en un racó de color.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

Hi col·labora: Servei Ocupacional d'Inserció de la Font del Ferro.

 

Dia de la TerraDimecres 28 d’abril de 17 a 19 h
Tote bags, moneders i molt més!
Espai jove Torre Bassas (Carrer de Sabadell, 18) 

La indústria tèxtil és la segona més contaminant del món per darrere de la petroliera. Així i tot la majoria de la societat en consumim productes sense cap tipus de consciència, i se’ns acumula a casa roba que fa mesos o anys que espera ser utilitzada. Fridays for Future us proposa un taller per reutilitzar aquestes peces tot creant bosses de tela, moneders i altres productes. Porta tot allò que ja no utilitzes i fes que tingui una nova vida!

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a www.rubijove.cat. Aforament limitat.

Hi col·labora: Fridays for Future Rubí.

 

Dia de la TerraDimecres 28 d’abril de 18 a 19.30 h
Taller de compostatge
Aula virtual

Aprèn a fer el teu propi adob per a l’hort i jardí de casa. Podràs adquirir un compostador per només 20 € (fins a esgotar existències). Aprofita les reduccions de la taxa de residus si ets “compostaire”. A Rubí, de les restes orgàniques, en fem compost! 

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

 

Dijous 29 d’abril de 18 a 19.30 h
Taller d’horticultura: la conservació de llavors, el planter i els empelts
Aula virtual

Aprèn a seleccionar les plantes i els fruits més adequats, a extreure’n les llavors i emmagatzemar-les per poder tenir les nostres pròpies varietats any rere any.

Amb aquest taller coneixeràs diferents varietats locals i els secrets bàsics per fer el teu propi planter. De forma complementària al taller, també es donaran les nocions bàsiques de com empeltar varietats de fruiters per permetre'n la producció.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.  Places limitades. 

 

Dia de la TerraDijous 29 d’abril de 18 a 19 h
Aquest residu, on va? Separació de residus i resolució de dubtes
Aula virtual

“Més o menys tinc clar com reciclar, però hi ha coses que...” Aclarirem aquells dubtes que mai ens traiem del cap! Xerrada virtual entorn de les curiositats del reciclatge a la llar. 

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades. 

Hi col·labora: Consorci de Residus del Vallès Occidental.

 

Divendres 30 d’abril a les 18.30 h
Parlant de la Terra: Virus emergents i canvi global. Invertebrats a Rubí
Conferència virtual

Mira el vídeo de la conferència

 

La doctora Núria Busquets, investigadora de l'IRTA-CReSA i coordinadora de la Secció de Virologia de la Societat Catalana de Biologia, ens explica com l’activitat humana provoca l’emergència de malalties virals i quina és la importància d’adoptar la visió d’una única salut que inclogui la salut humana, la sanitat animal i la salut ambiental, així com també és cabdal canviar la nostra relació amb la Terra per prevenir emergència de malalties.

Diego Fernández, entomòleg i col·laborador científic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ens presenta l’estudi dut a terme a la nostra ciutat sobre els invertebrats. El confinament ha facilitat una aparició més abundant d’espècies a la ciutat, i que  també són presents a les zones urbanes i periurbanes. Clica aquí per llegir-lo. 

La moderació de la conferència anirà a càrrec d'Andrés Medrano Muñoz,regidor del Servei de Sostenibilitat i Medi; Recollida, Tractament i Eliminació de Residus; Cicle de l'aigua; Benestar animal i Tinença Responsable, i Rubí Brilla.

Hi participen: Núria Busquets i Diego Fernández.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

6
0