Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats en família Activitats per compartir descobertes i aprenentatges amb la família. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/diadelaterra/programacio/activitats-en-familia/@@images/image/preview

Activitats en família

Activitats per compartir descobertes i aprenentatges amb la família.

Dia de la TerraDel 24 d'abril al 2 de maig 
Masies i camins rurals de Rubí
Entorn natural de la ciutat

Descobreix algunes de les masies de Rubí, llocs d'interès que hi són propers i els camins rurals que les uneixen. Accedeix aquí per triar la masia que vols visitar. 

Hi col·labora: Centre d’Estudis Rubinencs, Grup de Cl·laboradors del Museu de Rubí i Guadalupe Villaret.

 

Fins al 2 de maig
El general Bum-Bum
Activitat virtual

Amb aquesta activitat et volem convidar a ballar i a reflexionar sobre les petites accions que podem fer cada dia per ajudar que la Terra cada dia sigui un lloc millor per viure-hi. Així doncs, tots els nens i nenes de l'Escola de l'Esbart, i també tots els que vulgueu, sereu convidats a ser generals per un dia: uns generals ben especials, uniformats amb material reciclat i que patrullareu per netejar i mantenir nets els nostres espais comuns. 

Participa aquí, i un cop feta l’activitat no t’oblidis de compartir l’experiència a les xarxes socials amb l’etiqueta #diadelaterraesbartderubi.

Hi col·labora: Esbart Dansaire de Rubí.

 

Fins al 2 de maig
Pagesia de Rubí
Vídeo documental 

No gaire lluny de la ciutat encara hi ha una terra que batega, que respira, que dona oxigen i alimenta. Aquesta terra la treballa la pagesia que encara hi ha a la ciutat i ens brinda l'oportunitat de veure i viure la vida rural amb els camps de cereals, els fruiters, horts i vinyes. Vols saber qui s’ocupa de l’agricultura a Rubí?

 Mira el documental 

Hi col·labora: Adrián Polonio, Aleix Ramoneda, Antonio Arias, Dani Ramoneda, Francesc Bancells, Francisco Pérez, Jordi Cantó, Josep Maria Carrera, Josep Maria Edo, Juan Villena, Miguel Romero, Mario Torrentó i Olga Valls. 

 

Dia de la TerraFins al 2 de maig
Construeix un hotel d’insectes
Vídeo tutorial

Els insectes permeten que moltes plantes creixin i produeixin fruits. Juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals i en la salut dels vegetals, però també en els nostres horts i conreus, ja que ens ajuden a mantenir les espècies vegetals més sanes (alguns són depredadors de plagues) i contribueixen a pol·linitzar-les. Els hotels d’insectes ofereixen refugi a aquest grup d’animals que, a causa de la intervenció humana (desforestació, contaminació de l’aire, destrucció dels hàbitats naturals, ús massiu d’insecticides…), cada cop els costa més trobar refugis de manera natural.

 Mira el vídeo:  t'atreveixes a construir-ne un?

Hi col·labora: José Luis Romero. 

  

A partir del 22 d'abril
Geocatxing a Rubí
Entorn natural de la ciutat

Saps què és un catxé? Endinsa’t en aquesta geocerca per un itinerari natural ple de pistes per trobar un tresor. El medi natural de Rubí està ple de tresors per descobrir. Aprofita aquest joc de geolocalització per descobrir-los. És una excusa fantàstica perquè infants i adults gaudiu de la natura. Jugueu i participeu-hi!

 

Del 22 d’abril al 2 de maig
Exposició: Respira, Rubí
Ubicacions diverses

El medi natural de la Rubí pren els carrers de la ciutat. Un agraïment als nostres boscos, camps, masies, a la biodiversitat... que durant els darrers confinaments tant ens han donat i que ens han permès descobrir bonics racons on prendre aire al costat de casa. Consulta aquí les ubicacions de les il·lustracions i amplia informació sobre elles i els espais que representen. Les escoles de la ciutat també treballaran a les aules aquesta exposició, que podràs veure fins al 2 de maig.

Hi col·labora el Col·lectiu d'il·lustradores i il·lustradors de Rubí City (CIRC): Quim Conca, Montse Fortino, Pedro Giménez, Gemma Grau, Esmeralda Hernández, Ruth Hernández, Júlia Herranz, Jorgetedibujo, Raquel Navas Mirabal, Marta Pagès, Elisenda Solé i Climent, Chema Suárez, Araceli Plata, Nataxa Ruzafa i Zisis.

 

Dia de la TerraDissabte 24 d’abril de 10 a 14 h
Una mirada cívica al nostre entorn natural
Can Xercavins i el Torrent dels Alous

Després dels beneficis físics i mentals que ens han aportat les sortides i passejades per l’entorn natural de la ciutat, sempre hi ha qui per tota paga hi deixa brutícia i irresponsabilitat. Per això, vine a fer de caçador o caçadora de trastets amb tota la família! Les agents pel civisme t’explicarem la nostra tasca i et proporcionarem el material necessari perquè el passeig d’avui es converteixi en una jornada de neteja i promoció del civisme.

 Passejada 1: inici de l'itinerari a Can Xercavins 
 Passejada 2: inici de l'itinerari al Torrent dels Alous per Ca n'Oriol 

Hi col·labora: Caçadors de Trastets i el Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat.

 

Dissabte 24 i diumenge 25 d’abril 
Can Xercavins, masia i entorn rural
L’era de la masia

Descobreix la seva història a l’exposició que trobaràs a l’era de la masia i, si t’animes, segueix l’itinerari marcat per descobrir el torrent, els boscos, els camps de cereals, la vinya… Viu la natura al costat de casa!

 Mira la seva situació al mapa. 

Hi col·labora: Masia de Can Xercavins.

 

Dia de la TerraDissabte 24 d’abril de 10.30 a 14 h
La Trocalleria (especial intercanvi de llibres)
Plaça de Catalunya 

Vine a intercanviar objectes que ja no necessites, però que estan en bon estat per altres que han donat altres ciutadans. A La Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar! Amb motiu de la celebració de Sant Jordi hi haurà un espai dedicat a l’intercanvi de llibres de segona mà. Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica aquí per a més informació.   

Hi col·labora: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

 

Del 26 al 30 d’abril de 16 a 20 h
La Trocalleria es mou

Vine a intercanviar objectes que ja no necessites però que estan en bon estat per altres que han donat altres ciutadans. A La Trocalleria hi ha de tot: roba, llibres, objectes per a la llar i moltes joguines per intercanviar! Sabies que La Trocalleria funciona cada dissabte? Clica aquí per a més informació.

  • Dilluns 26: Plaça del Pla dels Segadors (Vint-i-cinc de Setembre)
  • Dimarts 27: Plaça d'Aragó (Ca n'Oriol)
  • Dimecres 28: Carrer de Prat de la Riba (CAP Mútua)
  • Dijous 29: Plaça de la Constitució (Les Torres)
  • Divendres 30: Avinguda de Castellbisbal (Centre Cívic de Can Fatjó)

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0