Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa diversa i accessible Tant la programació com els espais on es desenvolupa incorporen mesures d'accessibilitat per tal que tothom pugui gaudir de la Festa Major. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Festa diversa i accessible

Tant la programació com els espais on es desenvolupa incorporen mesures d'accessibilitat per tal que tothom pugui gaudir de la Festa Major.

Espais i recintes adaptats a persones amb mobilitat reduïda


L’Amfiteatre del parc del Castell, el Teatre Municipal La Sala i l’Escardívol són espais adaptats a persones amb discapacitat.

A l'Amfiteatre del parc del Castell i al Teatre Municipal La Sala, hi ha localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda. En el cas de l'Amfiteatre, a més, està prevista una cua d'accés alternativa per a persones amb mobilitat reduïda.

A l'Escardívol, on no hi ha seients, s'instal·la una plataforma elevada amb rampa perquè aquestes persones puguin gaudir dels espectacles des d'una posició més elevada. Per accedir a aquesta tarima, cal mostrar la targeta acreditativa de la discapacitat.

   

Actes adaptats a persones amb problemes d'audició


Alguns dels actes de la Festa Major comptaran amb intèrpret en llengua de signes:

  • Pregó: hi haurà intèrpret a la plaça, que també serà visible a la transmissió en directe.
  • Lectura del manifest del Dia per l'Alliberament LGBTI+ i performance intergeneracional del poema Yo Monstruo Mío

  

Mesures adreçades a persones amb alta sensibilitat


Pl. Estanislau Figueras

Aquest torna a ser un espai amb programació adaptada a persones amb alta sensibilitat als sons intensos: els concerts són en semiacústic i l'espai s'ha dissenyat com un entorn de tranquil·litat lluny de les aglomeracions de la resta de la festa. En aquest punt, també s’hi poden trobar jocs sense llums ni música estridents per afavorir l’accessibilitat d’infants i adults amb algun tipus d’hipersensibilitat o malaltia, i també de persones que en vulguin gaudir sense sorolls ensordidors.

En aquesta plaça, hi haurà un estand de sensibilització envers la diversitat de l'Associació DAUS

   

Hores silencioses

A la zona d'inflables i jocs d'aventura de la rbla. Ferrocarril i la fira d'atraccions de Rubí Forma, hi ha programades hores silencioses durant les quals es traurà la música i els sons que puguin resultar molestos per a persones amb alta sensibilitat, com per exemple persones amb trastorn de l'espectre autista. 

  • Inflables i jocs d'aventura: 29 i 30 de juny, i 1 de juliol, de 10 a 11 h
  • Fira d'atraccions: 30 de juny, de 18 a 19 h

   

Informació visual al programa

Les activitats amb pirotècnia, que poden afectar les persones amb alta sensibilitat, estan indicades al programa amb la icona Pirotècnia

També hi ha il·lustracions per informar visualment de les activitats que inclouen mesures d'accessibilitat especials:

Espai reservat Activitats amb espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda o cues separades.

Hora silenciosa Activitats amb hora silenciosa (sense música ni sons d'alt volum) o apta per a persones amb alta sensibilitat.

Llengua de signes Activitats amb intèrpret de llengua de signes.

Tarima Activitats amb plataforma amb rampa per facilitar la visibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

  

Programa en braille


Per primera vegada, l'Ajuntament facilitarà programes en braille per fer més accessible la informació a les persones amb discapacitat visual. Aquests es podran recollir al Punt d'Informació de Festa Major de la pl. Pearson.

En cas de dubte sobre les mesures d'accesibilitat, adreça't a l'organització a través del Punt d'Informació de Festa Major.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0