Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Com moure't durant la festa L’Ajuntament de Rubí amplia novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible. A més, s’ofereix un servei de parada a demanda per a col·lectius vulnerables. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Com moure't durant la festa

L’Ajuntament de Rubí amplia novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible. A més, s’ofereix un servei de parada a demanda per a col·lectius vulnerables.

Servei especial de bus per Festa Major


Des del 28 de juny a l’1 de juliol, a partir de les 22 h, els busos de les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 7 continuaran funcionant en horari nocturn.

La freqüència de pas serà d’uns 60 minuts.

Es donarà cobertura fins al final dels actes:

 • Nit de divendres 28 de juny a dissabte 29 de juny, fins a les 5 h
 • Nit de dissabte 29 de juny a diumenge 30 de juny, fins a les 6 h
 • Nit de diumenge 30 de juny a dilluns 1 de juliol, fins a les 4 h

   

Consulta els horaris dels autobusos

         

Parada a demanda


S’oferirà servei de parada a demanda en el bus especial nocturn amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc en els seus recorreguts nocturns.

A partir de les 22 h, el bus especial nocturn farà parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari) d’acord als següents criteris:

 • Podran sol·licitar parades a demanda les dones, menors i les persones amb discapacitat. S’ha d’avisar el personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar.
 • S’atendrà la baixada del bus però no la pujada.
 • La baixada es farà per la porta davantera, al costat del personal de conducció.
 • A criteri del conductor o conductora, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

     

Afectacions en el transport públic


Aquests dies, a causa dels talls de circulació que hi ha amb motiu de la Festa Major, es produeixen diverses modificacions en els itineraris de les línies d’autobusos. 

Les parades de referència del transport públic urbà són: 

 • Joan Puig: L2 – L4 – L5
 • Edison: L1 – L3 – L5 – L6 – L7
 • Torrijos: L1 – L3 – L4 – L6 – L7 

A la línia C6 queda fora de servei la parada CAP Mútua des del divendres 28 de juny (a partir de les 16 h) fins al dilluns 1 de juliol. La parada habilitada més propera és c. Riera – pl. Dr. Guardiet.

A la línia B8 queden fora de servei les parades Terrassa/Bailen, Pau Claris/Layret, Santa Llúcia/Sant Joan i Rambleta Joan Miró del divendres 28 de juny fins al dilluns 1 de juliol. Les parades de referència són les del bus urbà Policia Local i Av. Can Cabanyes (FGC).

A la línia N64 queden fora de servei les parades Terrassa/Bailen, Pau Claris/Layret, Bullidor i Rubí Forma des del dimarts 25 de juny fins al dimarts 2 de juliol. Les parades de referència són les del bus urbà Policia Local i Edison (C1413 amb rotonda Cova Solera).

A la línia N61 queda fora de servei la parada Rubí Forma des del dimarts 25 de juny fins al dijous 4 de juliol. La parada de referència és la d’Edison (C1413 amb rotonda Cova Solera).

 

FGC


Coincidint amb la Festa Major de Rubí, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei de la línia S1 a les nits tant en sentit Pl. Catalunya-Nacions Unides com Nacions Unides-Pl. Catalunya. Hi haurà servei ininterromput durant 4 nits: des de la nit de dijous 27 a la de diumenge 30 de juny. S’habilitarà un tren per hora i sentit.

 

Mobilitat en vehicle privat


Per tal d’evitar aglomeracions i aconseguir una gestió més eficient d’aquest tipus de desplaçaments, es recomana estacionar els vehicles a les zones d’aparcament del polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera, on la disponibilitat d’estacionament és major. L’Ajuntament col·locarà senyalització provisional indicant aquests espais als accessos de la ciutat.

El Consistori recorda que no es pot estacionar al voral de la C-1413. La Policia Local sancionarà aquells vehicles que incompleixin aquesta norma.

Les activitats de la Festa Major es desenvolupen a la trama urbana de la ciutat, bona part d’elles a l’illa de vianants o en entorns propers. Això significa que l’accessibilitat a peu està garantida.

   

Afectacions als aparcaments de l'Escardívol i de Rubí Forma


Amb motiu de la celebració de concerts a l'Escardívol i de la instal·lació de la fira d'atraccions a Rubí Forma, aquests dos aparcaments restaran tancats des d'uns dies abans de la Festa Major.

Escardívol
 • A partir de les 6 h del 21 de juny: No es podrà parar ni estacionar a la zona propera a l'oficina d'Esports.
 • A partir de les 6 h del 23 de juny: No es podrà parar ni estacionar a la zona propera a la rotonda.
Rubí Forma
 • A partir de les 6 h del 24 de juny: No es podrà parar ni estacionar a tot l'aparcament.

  

Afectacions als carregadors de vehicles elèctrics


Amb motiu de la Festa Major, els carregadors per a vehicles elèctrics ubicats a la fotolinera del Rubí Forma i els de l’Escardívol quedaran inoperatius des del dia 28 de juny al 2 de juliol, ambdós inclosos.

Pots consultar la ubicació de la resta de carregadors d’accés públic aquí o bé a través de l’app EVCharge.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

10
7