Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Com moure't durant la festa L’Ajuntament de Rubí amplia novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible. A més, s’ofereix un servei de parada a demanda per a col·lectius vulnerables. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Com moure't durant la festa

L’Ajuntament de Rubí amplia novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible. A més, s’ofereix un servei de parada a demanda per a col·lectius vulnerables.

Servei especial de bus urbà nocturn


Del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol s’habilitarà un servei especial nocturn.

A partir de les 22 h i fins una hora després d’acabar l’últim acte programat, les línies 1, 2, 3, 5 i 7 funcionaran amb una freqüència de pas de 60 minuts. La nit de dissabte a diumenge, el servei serà ininterromput.

 

Servei de parada a demanda

Amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc en la seva mobilitat festiva, s’oferirà el servei de parada a demanda.

A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari). Podran sol·licitar parada a demanda aquelles persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat.

Caldrà avisar al personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar. S’atendrà la baixada del bus, però no la pujada. A criteri del conductor o conductora del bus, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

 

Modificació d’itineraris del bus urbà


Del dimarts 28 de juny al diumenge 3 de juliol, a causa dels talls de circulació que es produiran amb motiu de la Festa Major, es faran les següents modificacions en els itineraris de les línies d’autobusos urbans:

  • Les línies 1 i 4 en sentit nord no pararan a l’Estació Rubí Forma. La parada de referència serà la d’Edison ─a la C-1413─ per la L1 i la parada Joan Puig per la L4. La parada de referència del centre serà Riera-Guardiet, a l’Escardívol.
  • En sentit sud, les línies 1 i 5 es desviaran des del c. Cadmo pel pont i quedaran anul·lades les parades Sant Joan, Espoz i Mina i Estació Rubi+Forma.

En el cas dels autobusos interurbans, circularan pel pg. Riera amb parada a l’Escardívol.

 

Ferrocarrils


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) habilitarà un servei ininterromput amb tren de la línia S1 per hora i sentit entre Plaça Catalunya i Terrassa Nacions Unides les nits del 29 i 30 de juny i de l’1 i 2 de juliol.

 

Mobilitat en vehicle privat


Es preveu que a les activitats programades a l’Escardívol hi assisteixin unes 18.000 persones en els moments de màxima afluència, algunes de les quals optaran per desplaçar-s’hi en vehicle privat.

Per tal d’evitar aglomeracions i aconseguir una gestió més eficient d’aquest tipus de desplaçaments, es recomana estacionar els vehicles a les zones d’aparcament del polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera, on la disponibilitat d’estacionament és major. L’Ajuntament col·locarà senyalització provisional indicant aquests espais als accessos de la ciutat.

El Consistori recorda que no es pot estacionar al voral de la C-1413. La Policia Local sancionarà aquells vehicles que incompleixin aquesta norma.

Les activitats de la Festa Major es desenvolupen a la trama urbana de la ciutat, bona part d’elles a l’illa de vianants o en entorns propers. Això significa que l’accessibilitat a peu està garantida.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
5