Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cimera Mundial del Clima COP25 El 2019, Rubí va ser convidada a participar a la Cimera Mundial del Clima COP25, que va reunir a Madrid més de 25.000 representants de 200 països. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cimera Mundial del Clima COP25

El 2019, Rubí va ser convidada a participar a la Cimera Mundial del Clima COP25, que va reunir a Madrid més de 25.000 representants de 200 països.

Rubí va tenir l'oportunitat de presentar el projecte d’estalvi energètic 50/50 a la Cimera Mundial del Clima COP25, que va tenir lloc a Madrid del 2 al 13 de desembre de 2019. La ciutat va ser convidada a prendre part de la ponència Les escoles com a llavors del canvi, que va tenir lloc a la Zona Verda del congrés.

El 50/50 és una experiència educativa entorn de l'estalvi i l'eficiència energètica impulsada com a part del projecte Rubí Brilla: la comunitat educativa treballa en equip per reduir el consum energètic ─i la despesa econòmica que comporta─ i les emissions contaminants. Els centres educatius es comprometen a rebaixar la seva despesa energètica i el consistori retorna la meitat de l’estalvi aconseguit en forma de subvenció directa. L’altra meitat dels diners, l’Ajuntament els inverteix en mesures d’eficiència energètica als centres per seguir augmentant l’estalvi en el futur.

El projecte es va implantar el 2012 a Rubí i, en aquests moments, està plenament consolidat en una dotzena d’escoles públiques de la ciutat. A més, molts centres d'arreu d'Espanya ja l'han replicat animats per la bona experiència rubinenca. Durant la Cimera Mundial del Clima, l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, va reivindicar que el municipi havia estat pioner en el foment de l’estalvi i l’eficiència energètica a tots nivells. I és que, tot i que inicialment, el projecte Rubí Brilla es va centrar en l’àmbit municipal i industrial, de seguida va estendre el seu concepte als sectors comercial i domèstic.
   

L'alcaldessa, durant la presentació a la COP25

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0