Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Color

Rubí vol reivindicar el color com a part de la seva identitat. Un color que ens parla de diversitat, de creativitat i talent, d’innovació, d’un espai urbà modern... Un color que defineix aquelles ciutats que miren cap al futur i que Rubí vol convertir en un nexe d’unió.

Rubí és una ciutat viva, que brilla i és color. Ho és des dels seus orígens: el  seu nom deriva de l'antiga denominació llatina Rivo Rubeo, que descrivia al color de les terres argiloses de la riera, i encara ara el sentim vinculat a la imatge d'un vermell intens.

Amb la iniciativa Color, Rubí reivindica el color com un tret característic de la seva identitat, un símbol de la seva diversitat —a la ciutat conviuen més d'un centenar de nacionalitats— però també de la creativitat i el talent que circula pels seus carrers. És un color que uneix tradició i modernitat, que és història però sobretot futur, que dona vida a l'espai públic i el fa més atractiu per a les persones que l'habiten.

Amb aquests arguments, l'Ajuntament de Rubí ha impulsat aquest 2020 diverses actuacions a la via pública que tenen el color com a denominador comú. Com no podia ser d'una altra manera, ho ha fet de la mà de l'Escola d'Art i Disseny edRa, que s'ha encarregat de codificar els colors que ens definiran com a ciutat i de plasmar-los en un nou símbol: la imatge cenital d'una pedra preciosa; i també amb la col·laboració indispensable dels artistes locals, que han convertit edificis i carrers en un llenç a gran escala.

Però Color no acaba aquí. Vol traspassar fronteres, ser vehicle de valors i emocions, i convertir-se en un nexe d'unió entre ciutats.

OMPLIM LA VIDA DE COLORS!

     

 • Accions a l'espai públic

  Color proposa un seguit d'intervencions a l'espai públic de la ciutat que exploten la creativitat i atrauen la mirada de la ciutadania.
 • International City Color Network

  Rubí s'ha aliat amb la ciutat de Vigo, amb experiència en l'impuls d'intervencions artístiques a l'espai públic, per impulsar una xarxa internacional de ciutats al voltant del color.
 • Galeria

  La iniciativa Color ens està deixant gran quantitat d'imatges sorprenents, que ens ajuden a redescobrir la ciutat i a relacionar-los amb ella de manera diferent.
 • Vídeos

  T'expliquem què és Color i t'ensenyem com aquesta iniciativa va transformant la ciutat acció rere acció.