Navegació

Articles d'opinió d'AUP

Pan para hoy, hambre para mañana

28/11/2016

És ben sabuda la maniobra que van fer l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el seu equip de govern dijous passat i que es va conèixer minuts abans del ple: el suport d’un regidor d’un altre grup municipal, en Sergi García, a canvi d’un sou de 40.000€/any per mitja jornada.

Pan para hoy, hambre para mañana - Llegir Més

25N: víctimes invisibilitzades

24/11/2016

Al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència contra les dones, l’Ajuntament de Rubí dedica uns dies a realitzar diverses activitats de conscienciació sobre aquesta xacra.

25N: víctimes invisibilitzades - Llegir Més

Ciutat, oportunitats i futur

27/10/2016

Massa vegades, com a societat, assenyalem el símptoma com a problema, obviant que sense entendre els detonants i el recorregut de les problemàtiques molt difícilment podem aspirar a resoldre'l.

Ciutat, oportunitats i futur - Llegir Més

Estafa immobiliària, parlem?

28/09/2016

El 2007 comença el que algunes van anomenar final de la «bombolla immobiliària». El mercat immobiliari havia registrat un constant i continuat augment de demanda des de 1999.

Estafa immobiliària, parlem? - Llegir Més

Després dels focs artificials

13/07/2016

Ara que hem passat la festa major, i sobretot després de gaudir dels focs artificials de l’últim dia, entendrem millor perquè utilitzem aquesta metàfora.

Després dels focs artificials - Llegir Més

Més verd a la ciutat: una aposta de futur

22/06/2016

El terme "illa de calor" es refereix a l’efecte que les zones construïdes (entorn urbà) tenen sobre l’increment de la temperatura en comparació amb el seu entorn immediat no construït, que per simplificar-ho li en direm entorn natural. Es calcula que la temperatura mitjana de l'aire anual d'una ciutat d’un milió de persones o més pot ser entre 1-3°C més alta que el seu entorn natural, i que de nit la diferència pot ser encara més gran (12°C). Aquestes diferències de temperatura, però, varien en funció de les característiques de l’entorn urbà: presència d’espais oberts, rius, zones verdes, distribució de la indústria, densitat i altura dels edificis...però, per què ens hauria de preocupar l’efecte “illa de calor” a Rubí?

Més verd a la ciutat: una aposta de futur - Llegir Més

Primer any del projecte institucional de l’AUP

01/06/2016

La nostra història comença fa molt de temps amb la constatació profunda que un Rubí diferent era possible. La constatació que érem capaces, no tan sols de veure allò que ens mancava, si no de reimaginar i reconstruir la vila que ens veia viure i créixer.

Primer any del projecte institucional de l’AUP - Llegir Més

Com volem que sigui el Rubí dels pròxims anys?

03/05/2016

Aquesta és una pregunta que els rubinencs i rubinenques hauríem d’haver contestat fa anys, però que per diverses raons encara no ho hem pogut fer.

Com volem que sigui el Rubí dels pròxims anys? - Llegir Més

Apostem per la informació pública local i no per la propaganda partidista

18/03/2016

És tota una paradoxa que el primer ajuntament democràtic català (i segurament espanyol) que va donar suport amb un acord plenari a una emissora municipal, Ràdio Rubí, no hagi tingut mai una política de comunicació definida.

Apostem per la informació pública local i no per la propaganda partidista - Llegir Més

Quins són els incompliments de l'equip de govern que denuncia l'AUP?

10/03/2016

Dilluns passat, l'AUP va criticar en una roda de premsa el fet que el Govern municipal no faci públics alguns documents que entenem que ho haurien de ser, entre ells el Pla de Mobilitat, que està en mans de l'Ajuntament des del febrer de 2014; i també l'incompliment de diverses mocions que han estat aprovades pel Ple municipal al llarg d'aquests 200 dies de mandat.

Quins són els incompliments de l'equip de govern que denuncia l'AUP? - Llegir Més

D’assessors i assessorats

25/02/2016

Més enllà de la indignació que ha aixecat entre diverses forces polítiques la recent contractació de l’assessor del grup municipal del PSC després de que hi renunciés públicament el juliol del 2015, des de l’AUP pensem que també és un bon moment per reflexionar sobre la figura d’assessor de govern, una figura que l’equip de govern ja utilitza des de l’inici del mandat.

D’assessors i assessorats - Llegir Més

L’AUP expressa el seu suport a la plantilla de Delphi i demana avançar cap a un canvi de model industrial

15/02/2016

Davant de l’anunci del tancament de l’empresa Delphi, efectuat per la pròpia empresa la setmana passada, des de l’AUP volem manifestar, en primer lloc, el nostre suport als treballadors i treballadores que veuen amenaçat el seu lloc de feina a finals del 2016, pel trasllat de la producció a Romania, tal com denuncien els sindicats (veure notícia).

L’AUP expressa el seu suport a la plantilla de Delphi i demana avançar cap a un canvi de model industrial - Llegir Més

Equipem-nos!

22/01/2016

No és cap novetat que Rubí té mancances pel que fa a l’oferta de certs serveis socio-culturals, però tampoc és cap secret que disposem d’un gran nombre d’equipaments municipals que, malauradament, o bé estan en desús (per exemple la Torre Salduba o els Antics Cinemes) o bé el seu ús no és el més òptim (l’Ateneu o certs edificis que acullen a les associacions de veïns).

Equipem-nos! - Llegir Més

Les nostres burles l'han matat

04/01/2016

Davant la noticia coneguda recentment de la mort d’un adolescent trans, des de l’assemblea d’AUP volem fer les següents reflexions:

Les nostres burles l'han matat - Llegir Més

Rubí ciutat inclusiva, una oportunitat

10/12/2015

Tres de desembre, 23:15 de la nit. El Dia Internacional de la Diversitat Funcional ja està a punt d'acabar.

Rubí ciutat inclusiva, una oportunitat - Llegir Més

La mobilitat i l’espai urbà: una excel·lent oportunitat per a la participació ciutadana real

10/11/2015

Repensar el model de mobilitat urbana i adequar i redefinir els usos de l’espai urbà són dos de les assignatures pendents de la nostra ciutat.

La mobilitat i l’espai urbà: una excel·lent oportunitat per a la participació ciutadana real - Llegir Més

  • Compartir