Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una norantena de persones es reuneixen a la Biblioteca per participar en una nova edició del Dictat Solidari Els assistents a l’acte han aportat 180 quilos d’aliments per a les entitats solidàries de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una norantena de persones es reuneixen a la Biblioteca per participar en una nova edició del Dictat Solidari

Els assistents a l’acte han aportat 180 quilos d’aliments per a les entitats solidàries de la ciutat

El 4t Dictat Solidari s’ha celebrat aquest dilluns a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Localpres).
El 4t Dictat Solidari s’ha celebrat aquest dilluns a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Localpres)

Prop de 90 persones han participat aquest dilluns a la tarda al 4t Dictat Solidari, que ha tingut lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català (SLC), amb el suport de l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn, ha consistit en la lectura d’un fragment del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull, coincidint amb l'any dedicat a aquest escriptor i pensador.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha posat de manifest que “en aquest món de presses, d’escriptures abreujades i semiautomàtiques, té molt de mèrit que un grup de gent es trobi, agafi un bolígraf i un paper i vulgui fer una cosa tan tradicional com un dictat”. La responsable d’Educació ha afegit que “aquesta és una excel·lent manera de promoure l’ús correcte del català, de la nostra llengua, així com de divulgar la nostra cultura”.

Maribel Tarrés, professora de llengua i literatura de l’INS L’Estatut, ha estat l’encarregada de dictar el fragment escollit del Llibre de les bèsties, en versió de l’escriptor Roc Casagran. Els participants al dictat han pogut corregir-lo en el mateix moment, acompanyats d’una tècnica del Servei Local de Català que els ha explicat les paraules i els aspectes ortogràfics que podien oferir més dificultat. Els assistents també han pres part en el sorteig de dos exemplars d’aquest volum.

Les escoles i instituts també han pogut fer el 4r Dictat Solidari aquest mateix dilluns, en aquest cas a partir d’una gravació publicada a la pàgina web de Ràdio Rubí. Els centres que hi han participat han estat les escoles Mossèn Cinto, Ca n’Alzamora i Ramon Llull i els instituts J.V. Foix i L’Estatut.

Recollida de productes de primera necessitat
Coincidint amb el dictat, els organitzadors han convidat els participants a portar aliments de primera necessitat i productes d’higiene, destinats als beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. En total se n’han recollit 180 quilos, als quals s’han de sumar els que han recaptat les escoles. Enguany es demanava, sobretot, llet, farina, sucre i oli.

Imatges relacionades

Durant el Dictat Solidari s'ha dut a terme una recollida de productes de primera necessitat (foto: Localpres)
Durant el Dictat Solidari s'ha dut a terme una recollida de productes de primera necessitat (foto: Localpres)
La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha presidit el 4t Dictat Solidari (foto: Localpres)
La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha presidit el 4t Dictat Solidari (foto: Localpres)
Maribel Tarrés, professora de l’INS L’Estatut, ha estat l’encarregada de dictar el fragment escollit del "Llibre de les bèsties" (foto: Localpres)
Maribel Tarrés, professora de l’INS L’Estatut, ha estat l’encarregada de dictar el fragment escollit del "Llibre de les bèsties" (foto: Localpres)