Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una desena de rubinencs es beneficien del conveni de col·laboració que FCC ha signat amb l’Obra social "la Caixa" Han rebut formació en el marc del programa Incorpora que promou l’entitat financera i ara fan pràctiques en l’àmbit de la neteja viària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una desena de rubinencs es beneficien del conveni de col·laboració que FCC ha signat amb l’Obra social "la Caixa"

Han rebut formació en el marc del programa Incorpora que promou l’entitat financera i ara fan pràctiques en l’àmbit de la neteja viària

Aquests dies, els participants al programa realitzen pràctiques en l’àmbit de la neteja viària.
Aquests dies, els participants al programa realitzen pràctiques en l’àmbit de la neteja viària

Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) ─empresa que actualment presta el servei de recollida de residus i neteja viària a la ciutat─ i l'Obra Social "la Caixa" han signat un nou conveni de col·laboració per fomentar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social a través del programa Incorpora, promogut per l'entitat financera. L’objectiu és incrementar la contractació de col·lectius vulnerables, així com oferir informació, formació i assessorament a les empreses que participen en aquesta iniciativa. Enguany, una desena de rubinencs i rubinenques es beneficiaran d’aquesta proposta.

L’acord formalitza la col·laboració que es realitza a les diferents comunitats autònomes des de l'any 2006, amb el qual s'han aconseguit més de 300 insercions laborals. En el marc d'aquest conveni, FCC es compromet a gestionar la contractació de persones en risc d'exclusió en col·laboració amb Incorpora. A través d'aquest programa, l'empresa informarà dels diferents perfils professionals a cobrir, una demanda que es compartirà amb les entitats que formin part del programa i que preseleccionaran les persones candidates.

A Rubí, el programa ha ofert formació a un total de 10 persones d’entre 25 i 40 anys, que ara estan realitzant la part pràctica del curs (35 hores). La seva missió consisteix a prestar suport als equips d’FCC que realitzen tasques de neteja viària, especialment a parcs i places. Un cop finalitzin les pràctiques, Fomento de Construcciones y Contratas es planteja contractar algunes d’aquestes persones per a cobrir part de les substitucions d’estiu de la plantilla o possibles baixes laborals.

Aquesta és una molt bona notícia”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient. Segons Moisés Rodríguez, amb aquest conveni “s’ofereix formació a persones amb risc d’exclusió i, a més, una part podran aconseguir feina a l’estiu. Des de l’Ajuntament estem estudiant repetir formats similars per promoure la inserció d’aquests col·lectius”.

Incorpora va néixer l'any 2006 amb l'objectiu d'establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per crear un clima de col·laboració i oportunitats per a aquells que més ho necessiten. La iniciativa està adreçada a diversos col·lectius, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, persones immigrades, exrecluses, víctimes de violència de gènere o aturades de llarga durada.