Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena de grups bombolla recullen més de 50 kg de residus al medi natural L’activitat "Una mirada cívica al nostre entorn natural", inclosa a la programació del Dia de la Terra, s’ha celebrat aquest dissabte a Can Xercavins i al Torrent dels Alous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una cinquantena de grups bombolla recullen més de 50 kg de residus al medi natural

L’activitat "Una mirada cívica al nostre entorn natural", inclosa a la programació del Dia de la Terra, s’ha celebrat aquest dissabte a Can Xercavins i al Torrent dels Alous

L’activitat s’ha realitzat seguint les mesures preventives de la COVID-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’activitat s’ha realitzat seguint les mesures preventives de la COVID-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Les agents pel civisme i l’entitat Caçadors de trastets han organitzat aquest dissabte una jornada de neteja de l’entorn natural en el marc de la programació per commemorar el Dia de la Terra. L’activitat s’ha dut a terme de forma paral·lela al Torrent dels Alous i a Can Xercavins i hi han participat una cinquantena de grups bombolla, que han recollit 55 kg de deixalles del medi natural.

L'any 2020, l’entorn natural del municipi ha estat descobert per molts rubinencs i rubinenques. Els llargs períodes de confinament han generat la necessitat de les persones d'estar en contacte amb la natura, de sortir, prendre aire... Rubí disposa de múltiples espais naturals, que han vist incrementat el nombre de visites per part de la ciutadania. Malauradament, algunes persones no han tingut una cura adequada d’aquests indrets: hi han llençat residus, han trepitjat els sembrats o no han recollit les femtes dels seus gossos, entre d’altres.

Amb l’objectiu de netejar aquest entorn natural i de conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir-ne cura, les agents pel civisme i els Caçadors de trastets han organitzat Una mirada cívica al nostre entorn natural, una jornada marcada per la promoció del civisme.

Les persones que hi han participat han rebut bosses, pinces i guants per poder col·laborar en les tasques de neteja. Principalment, s’han recollit llaunes, ampolles de vidre, plàstics, ferralla, restes de mobles i, fins i tot, una bombona de càmping gas. “Ha estat una grata experiència d’enaltiment del civisme i coresponsabilitat amb el medi natural”, ha explicat el regidor de Relacions Ciutadanes i Proximitat, Miguel Angel Romero Alcalde.

Moltes de les persones participants, després de fer l’activitat, han manifestat que aquestes iniciatives s’haurien de fer més sovint, tot i que també han reconegut que, per sobre de tot, el que cal és més responsabilitat, civisme i consciència mediambiental per part de les persones que fan ús de l’entorn natural. També han traslladat a les agents pel civisme la necessitat que hi hagi més papereres al medi natural. “Cal trobar un equilibri, ja que no podem omplir el medi natural de papereres. Tots i totes ens hem d’adaptar i ser capaços de fer-nos responsables dels nostres residus durant el passeig o l’excursió”, ha comentat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Molts dels participants a l’activitat, de manera altruista i amb mitjans propis, en moltes ocasions ja recullen residus durant els seus passeigs per l’entorn natural de Rubí.

Imatges relacionades

Les agents pel civisme han facilitat informació i els estris per fer la recollida (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Les agents pel civisme han facilitat informació i els estris per fer la recollida (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
S'han habilitat contenidors per poder separar els residus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
S'han habilitat contenidors per poder separar els residus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La ciutadania ha participat a l'activitat per grups bombolla (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La ciutadania ha participat a l'activitat per grups bombolla (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Les persones participants han recollit més de 50 kg de residus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
Les persones participants han recollit més de 50 kg de residus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)