Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 53.789 electors podran exercir el seu dret a vot en els comicis municipals d’aquest diumenge La jornada electoral es podrà seguir a través de la pàgina web municipal i d’una app gratuïta que el Consistori ha posat a disposició de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total de 53.789 electors podran exercir el seu dret a vot en els comicis municipals d’aquest diumenge

La jornada electoral es podrà seguir a través de la pàgina web municipal i d’una app gratuïta que el Consistori ha posat a disposició de la ciutadania

En aquestes eleccions municipals, a la ciutat hi haurà un total de 27 col·legis electorals .
En aquestes eleccions municipals, a la ciutat hi haurà un total de 27 col·legis electorals

Un total de 53.789 rubinencs i rubinenques podran exercir el seu dret a vot en les eleccions municipals del 24 de maig. L’Ajuntament de Rubí està acabant d‘organitzar tot el procés perquè, aquest diumenge, els 27 col·legis electorals obrin amb normalitat a partir de les 9 h.

En aquests comicis no s’han introduït novetats pel que fa als col·legis electorals. L’any passat, amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu, ja es van reorganitzar alguns col·legis amb l’objectiu de partir algunes seccions que havien crescut molt o d’agrupar aquelles que tenien menys de 500 electors.

En el primer cas, es van dividir diverses seccions que es consideraven massa extenses ─cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants─ i se’n van crear de noves. En dos casos aquesta divisió va comportar la creació de nous col·legis: el Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels electors de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins aleshores votaven al Ramon Llull, ara ho fan al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres (venint del centre de la ciutat) van passar de votar a la Torre de la Llebre a fer-ho a Ca n’Alzamora. També es van crear noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

En els passats comicis també es va produir el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. Va ser el cas de l’Escola Montessori. 

En total, a les eleccions locals d’aquest diumenge hi haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 79 meses. La targeta del cens reflecteix els canvis que afecten els ciutadans amb dret a vot.

Seguiment de la jornada electoral
El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l’apartat d’eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels tres avanços de participació (14 h, 18 h i 20 h) i es podran consultar, un cop tancats els col·legis electorals, els resultats que es vagin coneixent.

En aquesta ocasió, i com a novetat, l’Ajuntament també oferirà la informació electoral a través d’una aplicació per a dispositius mòbils. L’app "Rubí Eleccions" està disponible tant per a tauletes i telèfons mòbils Android (Google Play) com IOS (Apple Store).

Com en comicis anteriors, l’Ajuntament també anirà fent piulades sobre l’evolució de la jornada electoral al perfil de Twitter @AjRubi