Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 53.643 electors podran exercir el seu dret a vot en els comicis autonòmics d’aquest diumenge La jornada electoral es podrà seguir a través de la pàgina web municipal i de l’app gratuïta que el Consistori posa a disposició de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total de 53.643 electors podran exercir el seu dret a vot en els comicis autonòmics d’aquest diumenge

La jornada electoral es podrà seguir a través de la pàgina web municipal i de l’app gratuïta que el Consistori posa a disposició de la ciutadania

En aquestes eleccions autonòmiques, a la ciutat hi haurà un total de 27 col·legis electorals.
En aquestes eleccions autonòmiques, a la ciutat hi haurà un total de 27 col·legis electorals

Un total de 53.643 rubinencs i rubinenques podran exercir el seu dret a vot en les eleccions autonòmiques del 27 de setembre. L’Ajuntament de Rubí està acabant d‘organitzar tot el procés perquè, aquest diumenge, els 27 col·legis electorals obrin amb normalitat a partir de les 9 h.

En aquests comicis, Rubí disposarà de 27 col·legis i 82 meses electorals ─tres més que a les eleccions municipals del 24 de maig─. Les noves meses es distribuiran entre l’Escola Mossèn Cinto i les Escoles Bressol Municipals Sol, Solet i La Bruna.

L’any passat, amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu, ja es va produir una reorganització de col·legis amb l’objectiu de partir algunes seccions que havien crescut molt o d’agrupar aquelles que tenien menys de 500 electors.

En el primer cas, es van dividir diverses seccions que es consideraven massa extenses creant-ne de noves, ja que cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants. En dos casos aquesta divisió va comportar la creació de nous col·legis: Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels electors de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins aleshores votaven al Ramon Llull, ara ho fan al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres ─venint del centre de la ciutat─ van passar de votar a la Torre de la Llebre a fer-ho a Ca n’Alzamora. També es van crear noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

El 2014 també es va produir el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. Va ser el cas de l’Escola Montessori. 

En total, a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge hi haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 82 meses. La targeta del cens reflecteix els canvis que afecten els ciutadans amb dret a vot.

Seguiment de la jornada electoral
El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l’apartat d’eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels tres avanços de participació (14 h, 18 h i 20 h) i es podran consultar, un cop tancats els col·legis electorals, els resultats que es vagin coneixent.

Novament, l’Ajuntament també oferirà la informació electoral a través de l’aplicació "Rubí Eleccions" per a dispositius mòbils. L’app està disponible tant per a tauletes i telèfons mòbils Android (Google Play) ─que compta amb 495 descàrregues─ com IOS (Apple Store) ─224 descàrregues─.

Com en comicis anteriors, l’Ajuntament també anirà fent piulades sobre l’evolució de la jornada electoral al perfil de Twitter @AjRubi