Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Últims dies per inscriure’s a les rues de Carnaval de Rubí Aquest cap de setmana, la ciutat recuperarà les esperades cercaviles de comparses, on també desfilaran prestigioses companyies artístiques internacionals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Últims dies per inscriure’s a les rues de Carnaval de Rubí

Aquest cap de setmana, la ciutat recuperarà les esperades cercaviles de comparses, on també desfilaran prestigioses companyies artístiques internacionals

Enguany es recuperen les rues de dissabte i de diumenge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Enguany es recuperen les rues de dissabte i de diumenge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ultima els preparatius del Carnaval, que enguany se celebrarà del 24 de febrer al 2 de març. La programació que ha preparat l’Ajuntament recupera activitats tradicionals de la festa com les rues, el ball infantil o la crema de la sardina. 

Els grups interessats a desfilar a qualsevol de les dues rues de Carnaval, que tindran lloc durant el cap de setmana, han de formalitzar la seva inscripció a través de la pàgina web municipal. Això els permetrà actuar a la part central de les cercaviles, al costat de companyies artístiques internacionals de primer nivell.

La rua de dissabte sortirà de la plaça del Doctor Pearson a les 18.30 h i recorrerà l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer de Montserrat i la plaça de Doctor Guardiet. La rua, presidida pel Rei Carnestoltes, comptarà amb la participació de la companyia rubinenca La Tal, que hi posarà animació musical i l’espectacle itinerant The nets; dels grups holandesos Teatro Pavana i TukkersConnexion, que després de guanyar múltiples premis i girar per tot Europa, seran a Rubí per acompanyar la desfilada amb espectaculars muntatges inspirats en els colors i en el món marí; i dels tabalers de les formacions rubinenques Tronats del Tabal i Explosió Rítmica. A l’última parada de la rua, a la plaça del Doctor Guardiet, se celebrarà a partir de les 19.30 h l’activitat Comparses a l’olla, una divertida guerra de confeti animada amb la música de DJ Enka.

Pel que fa a la rua de diumenge, emmarcada en la matinal infantil, s’iniciarà a les 11 h des de la plaça de Pere Aguilera i després transcorrerà pel carrer de Maximí Fornés, el carrer de Montserrat, el passeig de Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, el carrer de General Prim, el carrer de Cal Príncep i la rambla del Ferrocarril. La desfilada donarà protagonisme a la Reina Carnestoltes i, a banda de tornar a reunir les companyies artístiques de dissabte, també comptarà amb l’animació musical de la Zigurat Band i amb el Bòjum de l’entitat local Les Anades d’Olla. Com és tradició en els darrers anys, la rua finalitzarà a la rambla del Ferrocarril on, a partir de les 12 h, tindrà lloc un ball infantil consistent en l’espectacle d’èxit Disco for xics.

La matinal infantil també transcorrerà a partir de les 11.30 h a la plaça del Doctor Guardiet, on els més petits de la casa podran participar en un taller per elaborar la sardina de Carnaval i on també se situarà un fotoreclam perquè tothom que ho vulgui pugui fer-se fotos amb la Reina i el Rei Carnestoltes.

      

Es recomana l’ús de la mascareta

Davant la no obligatorietat de portar mascareta a l’exterior, l’Ajuntament recomana a les comparses que duguin aquest element de protecció sempre que no puguin mantenir la distància física d’1,5 metres. Igualment, serà necessari que portin mascareta les persones que participin en altres activitats del Carnaval, en consonància amb les indicacions del govern català pel que fa a l’ús d’aquest element en actes multitudinaris.

El Departament d’Interior de la Generalitat recull a la seva web tots els consells de seguretat per a les festes de Carnaval, inclosos els referents a la prevenció de la COVID-19.