Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Últims dies per inscriure’s a la jornada participativa del Pla Local de Joventut 2017-2020 La trobada, que tindrà lloc aquest dissabte 3 de juny, està oberta a nois i noies de 12 a 30 anys interessats a prendre part en el disseny de les polítiques adreçades al jovent de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Últims dies per inscriure’s a la jornada participativa del Pla Local de Joventut 2017-2020

La trobada, que tindrà lloc aquest dissabte 3 de juny, està oberta a nois i noies de 12 a 30 anys interessats a prendre part en el disseny de les polítiques adreçades al jovent de Rubí

El procés participatiu s’ha publicitat a través de diversos vídeos protagonitzats per joves.
El procés participatiu s’ha publicitat a través de diversos vídeos protagonitzats per joves

Aquest dissabte 3 de juny, l’Espai Jove Torre Bassas acollirà una jornada participativa sobre el Pla Local de Joventut 2017-2020. La sessió servirà per debatre les necessitats específiques dels joves de la ciutat i formular propostes que ajudin a dissenyar les polítiques municipals adreçades a aquest col·lectiu.

Rubí es va dotar del seu primer Pla Local de Joventut l’any 2013, en virtut del que estableix la Llei de polítiques de joventut de Catalunya (Llei 33/2010). Quatre anys després, l’Ajuntament ha emprès el procés de renovació d’aquest document, on s’han de vertebrar les accions municipals que impliquen els joves en cinc grans àmbits: educació, treball i emancipació; cultura i oci; salut i esports; associacionisme, lleure i participació; i espai públic, ciutat i convivència.

L’elaboració del nou Pla Local de Joventut parteix d’una fase prèvia d’avaluació i diagnosi durant la qual s’han recollit dades demogràfiques sobre els joves de Rubí i s’han mantingut entrevistes amb tots aquells serveis municipals que incideixen en aquest col·lectiu. Un cop completada aquesta feina, el procés s’obre ara a la participació de les persones joves del municipi.

Aquest dissabte 3 de juny, els nois i noies entre 12 i 30 anys tindran ocasió d’expressar les seves necessitats, inquietuds i propostes en una jornada oberta que s’iniciarà a les 10.30 h amb l’exposició de les primeres conclusions de la diagnosi i la presentació del procés de disseny del nou Pla Local de Joventut. A continuació, els joves es dividiran en grups de treball per edats per debatre sobre les necessitats i potencialitats d’aquest col·lectiu a Rubí. A la tarda, els participants es tornaran a distribuir per grups, en aquest cas segons els seus interessos, per aportar propostes per a cadascun dels cinc eixos temàtics que s’han establert. Entre totes les idees que es recullin, s’escolliran les que es considerin més necessàries per tal d’incloure-les al nou document.

Aquesta fase propositiva anirà seguida d’un treball tècnic i polític que tindrà com a objectiu validar i prioritzar les accions proposades i del qual se’n farà retorn als joves participants al procés. A continuació, es redactarà el document final, que haurà de ser aprovat pel Ple municipal.

Últims dies d’inscripcions
Per poder assistir a la jornada participativa d’aquest dissabte, només cal formalitzar la inscripció fins a aquest dimecres a través del web www.rubijove.cat, per correu elèctronic a l’adreça , trucant al 93 699 16 63 en horari d’obertura de l’Espai Jove Torre Bassas o enviant un whatsapp al 630 766 379.

Aquells joves que no puguin assistir a la jornada de treball també tindran ocasió de fer les seves aportacions durant els dies previs a través de les xarxes socials de RubíJove, on s’han anat publicant un seguit d’infografies extretes del treball de diagnosi previ amb l’objectiu d’obrir el debat. També a les xarxes s’ha fet difusió de sis vídeos promocionals del procés, pensats per motivar la participació dels nois i noies de Rubí.