Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot l’alumnat de 4t de primària rep un Carnet 360 L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha entregat personalment els carnets als nens i nenes d’una classe de l’Institut-Escola Teresa Altet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot l’alumnat de 4t de primària rep un Carnet 360

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha entregat personalment els carnets als nens i nenes d’una classe de l’Institut-Escola Teresa Altet

L’alcaldessa ha explicat el projecte del Carnet 360 a l’alumnat de 4t de primària del Teresa Altet   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa ha explicat el projecte del Carnet 360 a l’alumnat de 4t de primària del Teresa Altet (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els nens i nenes de 4t de primària de totes les escoles de la ciutat han rebut aquest dimecres un Carnet 360 acompanyat d’una carta de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, animant-los a sumar-se a la proposta educativa del carnet. Així, les activitats vinculades al Carnet Rubí 360 s’han posat en marxa oficialment pel curs 2023-2024. L'edil ha entregat personalment els carnets als nens i nenes d’una classe de l’Institut-Escola Teresa Altet.

El Carnet 360 és un projecte de creació d’oportunitats educatives i que reconeix i posa en valor l’aprenentatge fora de l’escola per a infants de 6 a 12 anys, que vol canalitzar i connectar tota la potència educativa de la ciutat.  A través del Carnet, es promou a la participació en activitats extracurriculars gratuïtes i obertes a tots els infants, sense deixar-ne cap enrere, per fomentem la igualtat d’oportunitats educatives i crear una xarxa de lleure inclusiu.

El Carnet inclou un rusc amb 9 competències educatives: Lleure i jocs; Arts, cultura i disseny; Esports i benestar; Nombres i lletres; Igualtat; Comunitat i participació; Tecnologia i món digital; Terra i ciència i Transició ecològica-. Quan un infant en fa una, rep mig adhesiu de la competència que correspongui. La ciutadania trobarà totes els activitats a la pàgina web municipal www.rubi.cat/rubi360.  Hi ha tardes jocs, fabricació digital, música amb bidons ... ., entre d’altres, que fan possible que els nens i nenes s’ho passin molt bé mentre aprenen.

Ciutat educadora

Rubí és una de les ciutats signants de la Carta de Ciutats Educadores (1990), signada en el marc del primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Barcelona l’any 1990. Aquesta xarxa fa referència a la capacitat de la ciutat per crear les aliances  necessàries de recursos educatius per complementar l’educació formal, que generin l’equitat i la inclusió educativa adient, tenint en compte el treball socioeducatiu comunitari als barris i les situacions o processos de segregació de la població.

Des de 2016, la ciutat ostenta el títol de Ciutat Amiga de la Infància, atorgat per UNICEF.

Objectius de Desenvolupament sostenible