Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torre Bassas tanca el curs amb una mostra col·laborativa de videojocs de l’alumnat d'edRa i del Torrent dels Alous Dijous 22 de juny, la ciutadania podrà provar els videojocs rubinencs a la Biblioteca Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Torre Bassas tanca el curs amb una mostra col·laborativa de videojocs de l’alumnat d'edRa i del Torrent dels Alous

Dijous 22 de juny, la ciutadania podrà provar els videojocs rubinencs a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

edRa i Torrent dels Alous han col·laborat per crear videojocs  (foto: Arxiu).
edRa i Torrent dels Alous han col·laborat per crear videojocs (foto: Arxiu)

La programació de primavera de l’Espai Jove Torre Bassa es tancarà dijous 22 de juny amb una celebració que inclou una mostra dels videojocs que han creat durant el curs els i les alumnes de l’Escola d’Art i Disseny i edRa i l’Institut Torrent dels Alous. L’acte, que tindrà lloc a les 18 h a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, permetrà jugar els videojocs i celebrar el final de curs amb un karaoke.

La mostra de videojocs culmina una activitat col·laborativa i educativa per a  persones joves de la ciutat a través de la qual l’alumnat de l’Institut Torrent dels Alous ha creat, dissenyat i prototipat videojocs de plataforma durant el curs. La iniciativa neix d’una prova pilot realitzada durant el curs 2021-2022. Els i les alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa van visitar l’Institut Torrent dels Alous per dinamitzar una experiència d’aprenentatge entre iguals orientada a aprendre a usar l’aplicació de disseny FIGMA per a produir un prototip visual d’una aplicació mòbil que posteriorment l’alumnat del Torrent dels Alous van dissenyar. Durant el curs 2022-23, aquesta col·laboració s’ha ampliat amb dues sessions compartides dels i les estudiants del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu (APGI) i els i les joves de 4rt curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), emmarcades en l’assignatura optativa d’informàtica.

L’alumnat d’APGI ha explicat a l’alumnat de l’ESO com prototipar i programar videojocs a partir de la plataforma de codi lliure GDEVELOP. Tots dos grups han desenvolupat els seus propis videojocs dins dels seus programes educatius respectius, que finalment es mostraran al públic el proper divendres 23 de juny a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

El procés de creació, disseny i prototipat d’un videojoc aglutina continguts, resultats d’aprenentatge i competències incloses dins del currículum del cicle d’APGI. En el context dels estudis de l’ESO, el disseny d’un videojoc permet treballar competències digitals des de l’àmbit de la tecnologia i de la informàtica, i si es planteja com un projecte transversal de tipus STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) també representa una bona oportunitat per treballar diferents disciplines com ara matemàtiques, física, llengües i expressió plàstica, entre d’altres, d’una forma engrescadora tant per a l’alumnat com pel professorat.

La col·laboració d’estudiants dels dos centres és un exemple de pràctica pedagògica d’aprenentatge entre iguals, on els propis estudiants assumeixen el rol de formadors d’altres estudiants. Aquesta metodologia aconsegueix que els i les joves se sentin més involucrats en el seu propi procés d’aprenentatge i en el dels seus companys, incrementa la motivació i millora la capacitat de treball en equip.

Objectius de Desenvolupament sostenible