Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna la il·lusió del Nadal amb més d’un centenar de propostes per a tota la família La programació dissenyada per l’Ajuntament, les entitats i els i les comerciants s’encetarà aquest divendres amb la tradicional encesa de l’enllumenat nadalenc a la plaça de Pere Aguilera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Torna la il·lusió del Nadal amb més d’un centenar de propostes per a tota la família

La programació dissenyada per l’Ajuntament, les entitats i els i les comerciants s’encetarà aquest divendres amb la tradicional encesa de l’enllumenat nadalenc a la plaça de Pere Aguilera

Ana María Martínez Martínez i Moisés Rodríguez Cantón, durant la presentació de la programació de Nadal i Reis (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Ana María Martínez Martínez i Moisés Rodríguez Cantón, durant la presentació de la programació de Nadal i Reis (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí es prepara per viure unes festes nadalenques molt especials. Sota el lema Torna la il·lusió, els diversos serveis de l’Ajuntament, les entitats locals i els i les comerciants han dissenyat una programació que recupera moltes de les activitats tradicionals per aquestes dates, alhora que consolida novetats d’edicions anteriors que van tenir una gran acollida.

L’any passat, Rubí va viure un Nadal inèdit marcat per la situació de pandèmia. Les restriccions vigents en aquell moment van obligar a adaptar la programació, suspendre activitats multitudinàries com la cavalcada o l’Illa de la Llum, i aplicar mesures de control d’aforament a tota la resta. Un any després, tot i que encara cal actuar amb prudència, la millora de la situació sanitària i l’aixecament de la majoria de restriccions permeten plantejar una programació de Nadal i Reis molt semblant a les tradicionals.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural i de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, han presentat aquest dimecres les més de cent propostes diferents que tindran lloc a la ciutat durant aquestes festes. Segons ha explicat l’alcaldessa, “el Nadal és, juntament amb la Festa Major, el cicle festiu cultural més important de l'any, en què l'Ajuntament i les entitats hi aboquem grans esforços. Alhora, és també el període més determinant per als comerciants, el seu moment de major facturació”. Martínez Martínez també s’ha referit al lema escollit enguany, Torna la il·lusió: “La il·lusió ens connecta amb el món únic dels personatges del Nadal ─el Mag Rubisenc, el Tió, els Reis...─, la creativitat, la imaginació i l'art ─amb propostes com el NadalARTS o la Carpa de Nadal─ i els muntatges de llum i música, que acompanyen la campanya”.

La programació arrencarà divendres, a les 18 h, amb l’encesa de l’enllumenat a la plaça de Pere Aguilera. Llum, color i màgia seran els protagonistes d’un acte que, un cop s’hagi activat l’enllumenat, desplaçarà l’atenció cap a l’Illa de la Llum, al carrer de Maximí Fornés. L’atracció, que no es va poder muntar l’any passat per culpa de la pandèmia, tornarà a convidar la ciutadania a gaudir del carrer i acostar-se al comerç local, com també ho faran altres instal·lacions decoratives que s’estrenen aquest Nadal: tretze elements lumínics als diferents barris de la ciutat i un regal gegant transitable a la plaça de la Nova Estació.

Els llums, però, no seran l'única decoració que omplirà de vida i color els carrers de la nostra ciutat. I és que enguany s’impulsa la segona edició de la iniciativa NadalARTS, novament gràcies a la implicació dels il·lustradors i il·lustradores del col·lectiu C.I.R.C. i de l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny edRa. Els aparadors de 160 establiments llueixen ja boniques decoracions que busquen un doble objectiu: convidar la ciutadania a passejar i acostar-se al comerç de proximitat, i alhora donar visibilitat a la creativitat dels il·lustradors locals i a la feina d'edRa.

 

Els grans clàssics del Nadal

La il·lusió d’aquest Nadal es viurà amb intensitat a molts espais de la ciutat i tindrà el públic familiar com a principal destinatari. El Tió Gegant dels Comerciants voltarà per la ciutat del 3 al 24 de desembre, i el Trenet dels Comerciants circularà, amb cinc recorreguts diferents, del 3 de desembre al 4 de gener.

A partir del 10 de desembre, els espais del Nadal sumaran la tradicional Fira de Nadal a la plaça de la Nova Estació. Les casetes amb productes i regals nadalencs obriran fins al 24 de desembre i enguany estaran acompanyades per un nou espai d’activitats familiars anomenat El racó de les il·lusions. També el 10 de desembre s’activarà la Carpa de Nadal de la plaça del Doctor Guardiet, que oferirà fins al 2 de gener tallers i espectacles diaris pensats també per al públic infantil.

La programació de Nadal i Reis també es nodreix de les activitats que es desenvolupen als equipaments municipals i de les nombroses propostes que impulsa el teixit associatiu. Aquest treball conjunt permetrà que enguany no faltin grans clàssics del Nadal a Rubí, com La Marató de Contes de La Xarxa, l'exposició de Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí, les actuacions musicals de l’Hermandad Rociera Andaluza o de l’Obrador Coral, o les representacions d’Els Pastorets i Els Dimoniets al Casal Popular.

L’alcaldessa ha agraït la col·laboració de les entitats a l’hora de confeccionar la programació de Nadal: “La nostra ciutat és rica i dinàmica en bona part pel paper que fan les nostres entitats i cal donar-los les gràcies per aquesta corresponsabilitat a l’hora de fer de Rubí una ciutat viva”.

 

La visita dels Reis d’Orient

L’any passat, la impossibilitat d’organitzar la cavalcada per la pandèmia va donar origen a una nova proposta, el Campament dels Reis, un espai fins al moment desconegut que va permetre als infants seguir gaudint de la màgia de la visita de Ses Majestats. L’alcaldessa ha confirmat aquest dimecres que, després de la bona experiència de l’any passat, el Mag Rubisenc tornarà a obrir de manera excepcional les portes del recinte del Castell perquè totes les famílies rubinenques hi puguin accedir.

En paral·lel, els serveis municipals estan treballant intensament per garantir igualment el moment més esperat per tot els nens i nenes: la cavalcada de Reis. Segons ha anunciat Ana María Martínez Martínez, si la situació sanitària no ho impedeix, les carrosses tornaran als carrers de Rubí amb un recorregut adaptat al context.

 

Rubí, on visc, on compro

El Nadal és un dels períodes de l’any més determinants per als comerciants. Per això, a banda de les activitats de dinamització mencionades, l’Ajuntament tornarà a apostar fort per la campanya Rubí, on visc, on compro, orientada a donar suport al comerç de proximitat i a reforçar el sentiment de pertinença de la ciutadania. La iniciativa, que es podrà veure aviat als canals habituals, se suma enguany a la idea de recuperar la il·lusió després dels pitjors moments de la crisi sanitària de la COVID-19 i recorda totes les coses bones que tornen amb les festes de Nadal. 

També es posa en marxa la tercera edició de la campanya de vals descompte Rubí s’ho val, que té per objectiu fomentar el consum als comerços de la ciutat i donar suport a les famílies amb descomptes en les seves compres de Nadal. La campanya garantirà una injecció de gairebé 200.000 euros al teixit comercial de Rubí i alhora beneficiarà les famílies, que podran obtenir fins a 15 euros de descompte a les seves botigues de confiança.

Es posaran a disposició de la ciutadania 17.021 vals per valor de 10 euros, pels quals la ciutadania haurà d'abonar només la meitat del seu valor, 5 euros. Es podran adquirir un màxim de 30 euros en vals per persona, amb un cost de 15 euros i un descompte pel mateix valor.

Els vals es poden adquirir al web de Rubí s'ho val i bescanviar als comerços associats a la campanya des del 3 de desembre de 2021 i fins al 5 de gener de 2022 o fins a exhaurir existències.

Tota la informació sobre la programació de Nadal i Reis es pot consultar ja al web municipal, a la pàgina www.rubi.cat/nadal. Es recomana a la ciutadania consultar aquest espai amb freqüència perquè s’anirà actualitzant amb noves activitats i perquè, qualsevol canvi que es pugui produir en la programació, s’hi veurà reflectit de seguida. També hi podrà trobar tota la informació pràctica sobre com accedir a les activitats.