Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tallers i altres activitats a l’aire lliure conformen la programació de l’Estiu Jove Totes les propostes són gratuïtes i requereixen d’inscripció prèvia, a partir d’aquest dimecres 1 de juliol, a través del web de Rubí Jove https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tallers i altres activitats a l’aire lliure conformen la programació de l’Estiu Jove

Totes les propostes són gratuïtes i requereixen d’inscripció prèvia, a partir d’aquest dimecres 1 de juliol, a través del web de Rubí Jove

L’Estiu Jove s’adapta a la situació generada per la Covid-19 (imatge: Ajuntament de Rubí).
L’Estiu Jove s’adapta a la situació generada per la Covid-19 (imatge: Ajuntament de Rubí)

Rubí Jove ha preparat una programació d’activitats d’estiu diversa i que s’adapta a la situació excepcional generada per la Covid-19. La majoria de propostes es desenvolupen a l’aire lliure, amb totes les mesures de seguretat i higiene, i sempre prèvia reserva de plaça. Les inscripcions es podran formalitzar gratuïtament a partir d’aquest dimecres 1 de juliol a través del web de Rubí Jove.

Després d’aquests mesos de confinament, volem que tots els nois i noies puguin trobar a la programació alguna proposta que els interessi. Hem tingut molt en compte tot el que hem après durant aquest temps: el nou valor que hem donat a l’esport, al coneixement del nostre entorn natural o simplement a la possibilitat de gaudir i descobrir noves aficions”, ha manifestat la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre.

L’Estiu Jove 2020 arriba carregat d’activitats al carrer per a joves d’entre 12 i 29 anys. L’oferta de tallers a la fresca inclou trobades d’un o més dies al voltant de les següents temàtiques: urban sketching, parkour, calistènia (exercici físic amb el propi pes corporal), skate, guitarra (iniciació) i k-pop. Les diferents sessions es repartiran entre els mesos de juliol i setembre.

A més, Rubí Jove ha programat una gran diversitat d’activitats per treure el màxim profit a la ciutat durant aquests mesos d’estiu. Entre aquestes, destaquen les sortides per l’entorn natural de Rubí: el dia 10 de juliol, es visitarà la zona del Torrent dels Alous, Penjallops, Can Camps i Ca n’Oriol; el 20 de juliol, es farà una passejada en bicicleta des del Castell; el dia 24, una caminada per Can Xercavins, Can Ramoneda, Can Pòlit, Can Fonollet, Torre de les Martines, Can Guilera i el torrent de Can Roig; i el 14 de setembre, una nova sortida en bicicleta.

La cultura urbana també tindrà un pes específic a la programació de l’Estiu Jove. El 10 de juliol, l’entitat La SoniK ha programat a l’Ateneu el passi del documental The bass of women, que retrata en clau feminista l’escena Sound System de Barcelona. El 19 de setembre, arribarà una nova edició del Rubí Skate Open en un skatepark recentment remodelat. I els dies 26 i 27 de setembre, se celebrarà l’activitat Fem Graff, consistent en la realització d’una pintada a càrrec del Col·lectiu Grafiteres al mur de l’edifici El Triangle. Aquesta proposta serà el preàmbul del festival Full Colors 2020, que tindrà lloc els dies 3 i 4 d’octubre a la plaça de Josep Tarradellas.

A banda de totes aquestes propostes, Rubí Jove també ha preparat un torneig iSports online que es farà al setembre en una data encara per determinar.

També s’inclouen a l’oferta de l’Estiu Jove algunes formacions que ja són habituals dins la programació del Servei de Joventut. Es tracta del curs de monitors/es d’activitats en el temps de lleure infantils i juvenils (100 hores) que es farà durant tot el mes de juliol, el de premonitors/es (20 hores) que tindrà lloc del 6 al 10 de juliol, el de vetlladors/es (20 h) que s’ha programat del 7 al 10 de setembre, i el mòdul A d’iniciació a la llengua de signes catalana que es farà de l’1 al 10 de setembre. En els dos primers casos, les inscripcions ja s’han fet però queda alguna plaça vacant al curs de premonitors/es.

Al costat dels i les joves
Durant els mesos de juliol i setembre, també es mantindran operatives les diferents assessories especialitzades de Rubí Jove, per a les quals cal demanar cita prèvia a través de , o bé trucant o enviant un WhatsApp al telèfon 630 766 379. Aquestes es podran realitzar presencial o telefònicament, per correu o per videotrucada. Rubí Jove ofereix el Punt Jove LGTB+, l’Assessoria laboral jove, el servei d’assessorament i orientació formativa, l’Espai d’orientació i acompanyament per a la sol·licitud de beques per a la continuïtat dels estudis (formació postobligatòria) i el Consultori sexual i de parella.

Pel que fa a l’equip de Rubí Jove als barris, ha reprès aquest dimarts la seva activitat, que de moment combinarà la feina presencial i telemàtica. Ja al setembre, es recuperarà el calendari habitual de visites diàries a les diverses zones de la ciutat per recollir les inquietuds i propostes dels i les joves.

Fitxers relacionats