Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortejats els membres de les meses electorals per als comicis del 27 de setembre A partir d’aquest dimarts, l’Ajuntament notificarà les designacions a les persones escollides i els lliurarà tota la documentació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sortejats els membres de les meses electorals per als comicis del 27 de setembre

A partir d’aquest dimarts, l’Ajuntament notificarà les designacions a les persones escollides i els lliurarà tota la documentació

El sorteig s'ha celebrat a la Sala de Plens.
El sorteig s'ha celebrat a la Sala de Plens

Aquest dimarts s’han designat els membres de les meses electorals i els seus suplents de cara als comicis al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre. Les persones que ostentaran aquesta responsabilitat han estat escollides per sorteig ─mitjançant una aplicació informàtica─ en el marc d’un ple extraordinari.

L’Ajuntament començarà a notificar les designacions a cadascun d’aquests ciutadans de manera immediata, i els lliurarà el corresponent manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral.

53.643 electors
Un total de 53.643 rubinencs i rubinenques tindran dret a vot a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Aquests ciutadans podran escollir entre el total de nou candidatures que es presenten a la demarcació de Barcelona.

En aquests comicis, Rubí disposarà de 27 col·legis i 82 meses electorals ─tres més que a les eleccions municipals del 24 de maig─. Les noves meses es distribuiran entre l’Escola Mossèn Cinto i les Escoles Bressol Municipals Sol, Solet i La Bruna.

L’any passat, amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu, ja es va produir una reorganització de col·legis amb l’objectiu de partir algunes seccions que havien crescut molt o d’agrupar aquelles que tenien menys de 500 electors.

En el primer cas, es van dividir diverses seccions que es consideraven massa extenses creant-ne de noves, ja que cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants. En dos casos aquesta divisió va comportar la creació de nous col·legis: Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels electors de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins aleshores votaven al Ramon Llull, ara ho fan al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres ─venint del centre de la ciutat─ van passar de votar a la Torre de la Llebre a fer-ho a Ca n’Alzamora. També es van crear noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

El 2014 també es va produir el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. Va ser el cas de l’Escola Montessori.