Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortejats els càrrecs de les meses electorals per als comicis locals del 28 de maig A partir d’aquest dilluns, es començaran a notificar les designacions als rubinencs i rubinenques escollits per ser presidents i vocals durant la jornada electoral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sortejats els càrrecs de les meses electorals per als comicis locals del 28 de maig

A partir d’aquest dilluns, es començaran a notificar les designacions als rubinencs i rubinenques escollits per ser presidents i vocals durant la jornada electoral

El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari (foto: Ajuntament de Rubí).
El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquest dilluns s’han designat els i les membres de les 90 meses electorals que s’habilitaran amb motiu dels comicis locals del proper 28 de maig. Les persones que integraran les diferents meses s’han escollit per sorteig en el marc d’un ple extraordinari. 

En total s’han elegit 1.620 rubinencs i rubinenques: 270 presidents i vocals titulars, 540 presidents i vocals suplents, i 810 persones de reserva per si es produís algun incident en la constitució d’alguna de les meses.

A partir de dilluns, l’Ajuntament començarà a notificar les designacions a les persones escollides. Juntament amb la notificació, se’ls lliurarà un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

Les persones que ho desitgin també poden comprovar si han estat escollides com a integrants d’alguna mesa a través del XatBot, l’eina de consulta i suport als tràmits municipals disponible a la Seu Electrònica, a la part inferior dreta de la pàgina, o a través dels serveis de missatgeria mòbil WhatsApp (623 196 219) i Telegram (compte d'usuari: SuportRubi_Bot). El XatBot permet saber de manera immediata si s’ha estat designat/da membre de mesa i també el lloc de votació (col·legi, secció i mesa). Per fer-lo servir només cal saludar i fer la consulta.

La ciutadania que per algun motiu no pugui exercir la responsabilitat que se li ha designat haurà de presentar la reclamació corresponent a la Junta Electoral de zona en els set dies posteriors a la notificació.

Com és habitual, el Consistori oferirà una sessió formativa per als membres de mesa uns dies abans dels comicis.

         

24 col·legis electorals

En aquests comicis, hi haurà 24 col·legis electorals amb un total de 90 meses. L’única novetat respecte a les anteriors eleccions és la recuperació del Centre Cívic de Can Fatjó com a espai de votació.

Un total de 56.616 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes, entre els quals hi ha els ciutadans i les ciutadanes de la Unió Europea (UE) residents a la ciutat i les persones procedents de països que hagin signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot que hagin sol·licitat la seva inscripció al cens dins del termini previst. 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes