Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Set artistes joves de Rubí participen a l’exposició col·lectiva “NUS-OS” La mostra, que obre les portes aquest divendres a les 19.30 h, es podrà visitar del 14 de juny al 20 de juliol a l’Espai Expositiu Antiga Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Set artistes joves de Rubí participen a l’exposició col·lectiva “NUS-OS”

La mostra, que obre les portes aquest divendres a les 19.30 h, es podrà visitar del 14 de juny al 20 de juliol a l’Espai Expositiu Antiga Estació

“Nus-os” està ubicada a l’Antiga Estació (Foto: Ajuntament/Localpres).
“Nus-os” està ubicada a l’Antiga Estació (Foto: Ajuntament/Localpres)

L’Espai Expositiu Antiga Estació acollirà a partir d’aquest divendres 14 de juny l’exposició col·lectiva de fotografia NUS-OS. La mostra, coordinada des de Rubí Jove, reuneix les obres de set artistes joves de la ciutat: Zisis, The Glory Design, Alba Petrichor, Anna Palau, Sara G. Amo, Víctor Baladoch ─premi Screen del festival La Nuu el 2018─ i Laia Oller.

NUS-OS es presenta com una reflexió sobre el cos humà que va molt més enllà del seu aspecte formal. Però la mostra també va més enllà ja que és una manera de reclamar l’espai que necessiten les persones joves per expressar-se i, en concret, el seu accés a la xarxa d’equipaments culturals de la ciutat.

L’exposició està formada per un seguit d’instantànies, la majoria retrats o autoretrats, que, a partir del cos humà, conviden a una reflexió cap a l’interior de l’ésser però també mira cap a la societat contemporània.

La mostra obre portes aquest divendres a la tarda però, aquest matí, una comitiva encapçalada per l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, acompanyada del director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Ferran Barenblit, ha visitat la instal·lació. La cita ha comptat amb la presència d’alguns dels artistes participants que han explicat el seu treball.

Tant Barenblit com l’alcaldessa en funcions han coincidit en la necessitat de crear nous espais per donar sortida al talent jove. Per Martínez, “aquesta és una mostra del que pot donar de sí la col·laboració entre les àrees de Cultura i Joventut. El talent jove ha de trobar el seu espai a la ciutat per donar-se a conèixer i per regalar-nos art com el d’aquesta proposta”. El director del MACBA ha felicitat la iniciativa ja que, segons ha dit, “és fonamental que els artistes joves es puguin expressar i aquí ho fan doblement. Accions com aquestes fa créixer qualsevol artista”.

Els artistes que han assistit a la visita han coincidit en posar de relleu l’oportunitat que per ells significa exposar “a casa nostra” i la sinergies que ha generat ja que “permet escoltar la resta d’artistes de la ciutat” i això, diuen, “ajuda a crear una identitat col·lectiva”.

La mostra col·lectiva NUS-OS es podrà visitar a l’Espai Expositiu Antiga Estació de dilluns a dissabte de 12 a 14 h, i de dijous a dissabte també de 17.30 a 20.30 h.