Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sergi Garcia del grup municipal de CDC entra a formar part de l’equip de govern El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova el manifest pel 25N i el Pla Director de Rubí Brilla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Sergi Garcia del grup municipal de CDC entra a formar part de l’equip de govern

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova el manifest pel 25N i el Pla Director de Rubí Brilla

El Ple del mes de novembre ha aprovat el canvi de cartipàs, el pla director del projecte Rubí Brilla, el manifest pel 25N i Modificació dels estatuts i el reglament de funcionament de l’OED Rubí, Serveis de Comunicació Audiovisual.
El Ple del mes de novembre ha aprovat el canvi de cartipàs, el pla director del projecte Rubí Brilla, el manifest pel 25N i Modificació dels estatuts i el reglament de funcionament de l’OED Rubí, Serveis de Comunicació Audiovisual

La primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, ha informat durant el transcurs del Ple ordinari del mes de novembre que el regidor adscrit al Grup Municipal de Convergència Democràtica de Catalunya ─actualment Partit Demòcrata Europeu Català─, Sergi Garcia, entrarà a formar part del govern municipal. Així, l’actual equip format per sis persones del PSC passarà a tenir-ne set.

Degut a aquesta incorporació, l’alcaldessa Ana María Martínez ha procedit a modificar el règim actual de delegació de competències. A partir d’ara, doncs, García forma part de l’equip de govern municipal i de la junta de govern i és el nou regidor d’Orientació, Formació i Inserció Laboral, dins l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Així, García assumeix la delegació de competències al voltant del desplegament de les polítiques de forment de la formació ocupacional per al treball, la formació professional i la formació al llarg de la vida que fins ara ostentava el regidor Rafael Güeto. L’alcaldessa també ha delegat al nou regidor del govern la competència específica del projecte Rubí Formació que té per objectiu convertir Rubí en una ciutat de referència en la formació pel treball.

El nou membre del govern és també regidor d’Educació i de Salut Pública, dins l’Àrea de Serveis a les Persones. D’aquesta manera, assumeix també algunes de les competències que tenia fins ara la regidora Marta García: el desplegament i la gestió de les actuacions de foment de la salut pública, la tinença responsable d’animals, el lideratge de la taula de Salut i Comunitat i la d’Educació; el desplegament de les relacions, la cooperació i la coordinació amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Ciutat Educadora, Pla Educatiu d’entorn, OME i Política Lingüística.

La primera tinent d’alcaldia, Maria Mas, ha justificat la modificació del cartipàs i la inclusió del regidor al govern municipal com un “exercici de responsabilitat per sumar esforços per millorar el benestar de la ciutadania de Rubí” ja que, ha dit, “la ciutat no es pot permetre la inestabilitat en un moment que tenim projectes molt importants per la transformació de Rubí”. “Hem parlat amb tothom i amb tots els grups per intentar reforçar el govern, ha afegit.

Modificació dels estatuts i reglament de funcionament de l’OED Rubí, Serveis de Comunicació Audiovisual

Aprovar un nou reglament amb els objectius de nomenar un nou consell assessor adaptat a la nova realitat del Ple, nomenar la direcció de manera formal, dotar la plaça amb un sou digne i ajustat al lloc de treball i ajustar-lo a les directius de la funció pública. Aquests han estat els arguments de la regidora responsable dels temes de comunicació, Maria Mas, per portar a Ple la modificació dels estatuts de l'Òrgan Especial Desconcentrat Rubí, Serveis de Comunicació Audiovisual. “Fins ara no havíem sigut coneixedors del problema legal i per això ho portem ara a Ple”, ha explicat Mas, que ha avançat que la voluntat del govern és que la direcció de la ràdio recaigui en la periodista Lídia Juste. La proposta del govern s’ha aprovat per unanimitat.

Pla director del Rubí Brilla 2016-2019
Durant el Ple de d’aquest dijous també s’ha aprovat amb els vots de Ciutadans (C’s), el Partit Popular (PP) i del nou equip de govern el Pla Director del Rubí Brilla 2016-2019, que precisament va tenir lloc fa quinze dies i va estar centrat en l’autoconsum energètic. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT), i Veïns per Rubí (VR) hi han votat en contra.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha posat de manifest que es tracta d’un projecte “potent i ambiciós que té objectiu final situar-lo en un mitjà termini com a estratègia de desenvolupament local”.

El Pla director aprovat defineix 9 línies estratègiques amb accions que inclouen diferents sectors de la ciutat i aposten per la rehabilitació i l’eficiència energètica dels edificis, les energies renovables com a motor de la competitivitat; impulsar la mobilitat sostenible amb l’exemple de les fotolineres i pacificar al trànsit a la ciutat. En aquest sentit, una altra de les línies estratègiques del Pla director estarà focalitzada en potenciar l’autoconsum energètic amb la implantació de sistemes d’autoabastiment energètic del sector públic i privat.

25 de novembre
Durant el Ple d’aquest dijous també ha aprovat per unanimitat el manifest pel Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones i que ha estat consensuat entre la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya i que es llegirà públicament a la plaça del Doctor Guardiet, avui a les 17h en el marc del 25N.

Mocions debatudes
VR ha presentat una moció que demana la creació d’una Comissió de control dels contractes públics i que compti amb la participació també de la societat civil. La moció ha prosperat amb el suport d’ERC, AUP, del PP, PDCAT, però amb els vots en contra del nou equip de govern i C’s.

La moció de l’AUP perquè l’Ajuntament de Rubí, els seus organismes autònoms i les seves empreses municipals hagin de promocionar i implantar programari lliure en tota l’administració no ha prosperat pels vots en contra de l’Equip de govern, C’S i el PP. ICV i ERC hi han votat a favor i VR i PDCAT s’han abstingut.

Pel que fa a les dues mocions presentades per C’s s’han aprovat pel suport del nou equip de govern i del PP. La primera demana a l’Ajuntament continuar realitzant campanyes de sensibilització per conscienciar la ciutadania de la necessitat de mantenir la ciutat neta i insta a l’equip de govern a controlar el plec de condicions tècniques i econòmiques de l’adjudicació de serveis de recollida de neteja viària. De la mateixa manera, amb la mateixa aritmètica que l’anterior, també s’ha aprovat la moció que reclama la incorporació de l’Ajuntament de Rubí a la Xarxa PI+D+I per tal de tenir més recursos i informació sobre ajudes en recerca i desenvolupament.

El PDCAT ha demanat al Ple la creació d’un abonament per a autònoms a les zones blaves que donaria dret a estacionar en l’àrea regulada d’aparcament i permetrà al col·lectiu treballar sense haver d’estar pendent de l’hora de renovar el tiquet. La moció no ha tirat endavant perquè hi ha votat en contra el nou equip de govern, C’S i el PP i les abstencions d’ERC, AUP, ICV i VR.

Per la seva banda, la formació ecosocialista ha presentat 4 mocions en el Ple de novembre, dues de les quals s’han aprovat per unanimitat. La primera, reclama l’elaboració d’un reglament municipal d’honors i distincions en un termini de sis mesos. L’altra que ha rebut el suport unànime del Ple ha estat la que ha estat presentada a petició de les associacions APPCAT i RUBÍ TE RODES, de recolzament a les persones que van ser afectades de poliomielitis i que avui pateixen post-pòlio. També s’ha aprovat la moció que demana el suport de Rubí, de la mateixa manera que han fet d’altres governs locals de Catalunya, als acords de pau a Colòmbia perquè ha rebut el suport del nou equip de govern, C’S, ERC, AUP, i el PDCAT, mentre que VR i el PP hi han votat en contra.

No ha prosperat, en canvi, l'última de les mocions que demana que la ciutat s’adhereixi a la campanya Rubí lliure de publicitat sexista. Hi han votat en contra el nou equip de govern, C’s i el PP mentre que la resta de partits amb representació al Ple hi ha donat suport. “Compartim l’objectiu de la moció però ja s’estan duent a terme accions en aquesta direcció”, ha justificat Mas.

L’única moció que ha presentat el PDCAT també ha prosperat amb el suport de tots els grups i l’abstenció de C’s i demana incentivar l’assoliment d’un salari mínim de referència de 1.071,4 euros pels treballadors i treballadores contractats o proveïdors de l’Ajuntament de Rubí.

ERC per la seva banda ha presentat dues mocions durant el Ple: la primera en relació a la regulació de l’espai públic per a l’ús privat i celebracions de festes infantils al parc de Ca N’Oriol ha estat rebutjada pels vots en contra del nou equip de govern, C’s, AUP i el PP, i les abstencions d’ICV, PDCAT i VR. En canvi, sí que s’ha aprovat la moció que planteja la necessitat d’avançar cap al reconeixement del dret a vot als 16 anys amb el suport del nou equip de govern ERC, AUP, ICV, PDCAT; l’abstenció de VR i els vots en contra de C’S i el PP.

Per la seva banda, el PP ha demanat la realització d’un acte institucional en el dia de la Constitució Espanyola, petició que ha rebut el suport també del nou equip de govern i de C’s, mentre que VR s’ha abstingut i ERC, AUP, ICV i PDCAT hi ha votat en contra. El PP, ha retirat de l’ordre del dia la moció que anava encaminada a aconseguir l’eliminació de la partida pressupostària dirigida a la política lingüística.

Sandra Casas, nova regidora d’ERC després de la marxa de Martí Pujol

Durant el Ple d’avui s’ha estrenat la nova regidora d’ERC, Sandra Casas, que ha pres possessió de la seva acta després del comiat de Martí Pujol que en l’últim Ple va posar punt i final a la seva trajectòria a l’Ajuntament de Rubí després de 40 anys vinculat a la política local de la ciutat.