Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre una consulta pública prèvia a l'elaboració del reglament que ha d'ordenar l’estacionament regulat en calçada Les persones interessades a fer aportacions les poden plantejar fins al 25 de juny a través de la plataforma Participa Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’obre una consulta pública prèvia a l'elaboració del reglament que ha d'ordenar l’estacionament regulat en calçada

Les persones interessades a fer aportacions les poden plantejar fins al 25 de juny a través de la plataforma Participa Rubí

El nou reglament regularà la zona taronja, entre d’altres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El nou reglament regularà la zona taronja, entre d’altres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament ha obert una consulta pública prèvia a la redacció del reglament del servei municipal d’estacionament regulat en calçada. El procés participatiu es vehicula a través de la plataforma https://participa.rubi.cat/ i el termini per a aportar propostes finalitza el 25 de juny.

El servei de regulació d'estacionament a la via pública té per objecte materialitzar les polítiques de mobilitat sostenible relacionades amb l'ocupació de l'espai públic pel vehicle privat, racionalitzant i intentant donar resposta als aparcaments vinculats a les compres i activitats comercials i als relacionats amb la càrrega i descàrrega de mercaderies.

El mètode que es porta a terme per a aconseguir aquest propòsit consisteix a controlar i regular el temps que els vehicles es troben ocupant una plaça a les àrees establertes. Les àrees d'estacionament regulat (zona taronja i càrrega i descàrrega), autoritzades per l'Ajuntament de Rubí, donen servei a la mobilitat de la ciutat, ordenant un bé escàs com és l'estacionament a la calçada.

El nou reglament permetrà disposar d'un marc normatiu que possibilitarà l'ordenació de l'estacionament regulat en calçada. La consulta pública prèvia ofereix un espai perquè l’elaboració del reglament s'enriqueixi amb les opinions del debat públic.